Hatalmas hisztit csapott Deutsch Tamás, szerinte az OLAF beavatkozik a magyar választásokba

A politikus szerint azért hozták nyilvánosságra a Fidesz csalásairól szóló jelentést, hogy „a magyar ellenzéket segítsék vele”.

A szocialisták és a liberálisok kormányának 2010 előtti korrupciós ügye az, ami miatt az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) éves jelentésében Magyarországra vonatkozóan még mindig magas pénzügyi következményekkel járó ajánlást fogalmazott meg – állította Deutsch Tamás Brüsszelben, magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

Deutsch szerint a Fidesz-kormány megtette azokat az intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik, ha tényleges pénzügyi következményei lesznek az OLAF ajánlásának, az azokkal kapcsolatos helytállás azokat a cégeket érintse, amelyek szabálytalan és korrupt intézkedéseit az uniós vizsgálat feltárta, ne pedig a magyar adófizetőket.

A fideszes politikus szerint a tegnap nyilvánosságra hozott jelentésével az OLAF

„kampányidőszakban, közvetlenül avatkozik be a magyarországi választási kampányba, segítve a magyar baloldali ellenzéket.”

Deutsch Tamás

Arra az újságírói felvetésre, hogy tavaly Magyarországról 33 bejelentést regisztráltak feltételezett csalásokra vonatkozóan, Deutsch azt válaszolta: ezen feljelentések döntő részét az ellenzéki pártok, azok politikusai, vagy politikai aktivistái nyújtották be az OLAF-hoz.

„Azok beszélnek állítólagos korrupcióról, akik nyakig érintettek az Altus-, vagy a Szeviép-botrányokban, illetve olyan párt képviselője, amely még annak sem tudott eleget tenni, hogy a parlamenti választásokhoz nyújtott állami költségvetési támogatásokkal határidőre tudjon elszámolni”

– tette hozzá.

(MTI korrigálva)

Kapcsolódó cikkünk:

Kijött a legfrissebb OLAF-jelentés: Magyarország vezet az uniós csalási statisztikákban

.

 

Valódi Hírek