Kijöttek az adatok: Nyílik az olló, rohamosan szegényednek el a nyugdíjasok

Ezt se fogja megírni a fideszmédia!

Kezdenek kiütközni a kormány nyugdíjpolitikájának, vagyis az inflációhoz kötött emelésnek a problémái – írja az mfor.hu.

A cikk szerint a legnagyobb gond, hogy a bérek elmúlt években mutatott gyors növekedését nem követik a nyugdíjak, így 2018-ra 10 éves csúcsra ugrott a nyugdíjasok körében a szegények aránya. A folyamatok miatt egyre jobban nyílik szét az olló a kétféle juttatás között, a szegénységi mutatókat pedig rendre az átlagos fizetésekhez kötik.

A KSH most nyilvánosságra hozott adatai alapján egy másik komoly probléma is kirajzolódik: Nem elég, hogy a nyugdíjemelés mértéke semmire sem elég,

az sem mindegy, hol él a nyugdíjas.

A legnagyobb átlagos juttatást a budapesti nyugdíjasok kapták tavaly (154 ezer forint), a legkevesebbet pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők (115,6 ezer forint). Mit ad Isten, ugyanitt a legmagasabb és a legalacsonyabb az átlagos nettó bér is.

Mint korábban írtuk, idén sem lesz nagy változás a nyugdíjak mértékében. A költségvetés számaival együtt kiderült az is, hogy a kormány mekkora „nyugdíjemeléssel” kalkulál jövőre. A tervezett 2,8 százalékkal nem lesznek nagyon kisegítve, főleg, hogy év végéig kvázi kölcsönt fognak adni Orbánéknak a szépkorúak,

mert az infláció jóval magasabb lesz.

További részletek:

Hatalmas átverés: 2020 végéig biztosan alacsonyabb lesz a nyugdíj, mint amit az infláció megkövetelne

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a nyugdíjasok adnak kölcsön a magyar államnak jövő novemberig! Mint nemrég a Nyugati Fény is beszámolt róla, a költségvetés számaival együtt kiderült az is, hogy a kormány mekkora „nyugdíjemeléssel” kalkulál jövőre. Akkor Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta, hogy a kormány célja „a nyugdíjak vásárlóerejének megőrzése”, az „inflációt követő nyugdíjemelés”, ezért 2,8 százalékos nyugdíjemelésre kell számítani.

Valódi Hírek