Teljes összefogás a VI. kerületben: Lendületes momentumos srác mögött sorakozott fel az ellenzék

Soproni Tamásnak jó esélye van, hogy megverje a Terézvárosban csupán 38 százalékos Fideszt.

Soproni Tamás, a Momentum korábbi alelnöke, az ellenzék közös terézvárosi polgármesterjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be: Terézvárosban megszületett a teljes ellenzéki összefogás, a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik részvételével.

A szövetségre lépő szervezetek megállapodtak abban is, hogy minden körzetben közös jelölteket állítanak a Fidesz jelöltjével szemben.

A sajtótájékoztatón Soproni Tamás a májusi EP-választás erőviszonyai kapcsán elmondta:

“A legutóbbi választás eredményéből világosan kiderült, hogy a terézvárosiak változást akarnak: az ellenzékre összességében a helyiek több mint 60%-a szavazott most májusban. A Fidesz kevés helyen szerepelt rosszabbul, mint ebben a kerületben.”

Hozzátette:

“A fideszes polgármesterek csupán a Fidesz központból kiutalt szolgái, akik nem a választóikat képviselik, hanem az uraikat. Én a terézvárosiak szolgája szeretnék lenni.

Hassay Zsófia, a Fidesz terézvárosi jelöltje évek óta nem vesz tudomást az itt élők legfontosabb problémáiról, arról, hogy az utcáink és tereink koszosak, a kerületünk egy betondzsungel, a zöldfelület hiánya miatt nyáron Terézváros egy hőkatlanná válik, az önkormányzati bérlakások pedig méltatlan körülményeket biztosítanak a bennük élőknek.

Emellett Hassay Zsófia a Fővárosi Közgyűlésben megszavazta a budapesti olimpiát, támogatta a hármas metró orosz felújítását, a hajléktalanokat kriminalizáló embertelen rendeletet, és támogatta a Liget szétverését is.”

Elmondta azt is, hogy polgármesterként Terézváros három legfőbb problémájára fog választ adni:

  • Zéró tolerancia a szemét ellen – “Megduplázzuk a köztisztaságra fordított összeget, 300 új kukát helyezünk ki az utcákra, és korszerű takarítógépeket szerzünk be.”
  • A zöldfelület méretének növelése 10 ezer négyzetméterrel – “Ligetet alakítunk ki a Podmaniczky utca melletti rozsdaövezetben, megkezdjük az átmenő forgalom fokozatos csökkentését Külső-Terézvárosban, és programot indítunk a homlokzatok zöldítésére.”
  • A parkolási káosz felszámolása Terézvárosban – “Minden harmadik parkolóhelyet visszaadunk a helyieknek, visszavesszük a felelőtlenül elherdált parkolóhelyeket, és bevezetjük az okosparkolást.”

“2019 októberében visszavehetjük a kerületünket, és megüzenhetjük Orbán Viktornak: Terézváros már nem az ő gyarmata. A terézvárosiak elzavarják a Fidesz helyi szolgáit, 2022-ben pedig Orbán Viktor elzavarásában fognak komoly szerepet vállalni.”

– zárta a sajtótájékoztatót Soproni Tamás.

Valódi Hírek