Áder János képébe mondta Zuzana Čaputová, hogy nem Soros-ügynök, és hisz a liberális demokráciában

Máris imádjuk ezt a nőt!

Csütörtökön hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Zuzana Čaputová, Szlovákia frissen megválasztott, első női elnöke.

Čaputová a Sándor-palotában tartott közös sajtótájékoztatót Áder Jánossal, ahol a szlovák államfő többször bírálta az orbáni hatalomgyakorlást, és hitet tett a liberális demokrácia mellett.

A szlovák elnök nyíltan rámutatott azokra a a különbségekre, amelyek a szomszédos országok elitjeit vezérlik. Zuzana Čaputová elmondta: kampányában tett ígéretéhez híven országa valamennyi lakosának, így a 450 ezer magát magyarnak valló szlovákiai polgárnak is elnöke kíván lenni.

„Meggyőződésem, hogy éppen a liberális demokrácia – amely minden ember jogait egyformán garantálja – a legjobb módja az országunkban élő összes kisebbség védelmének” – mondta a beszéde elején.

Hangsúlyozta: a visegrádi négyek együttműködésének akkor lehet értelme, ha nem elégszenek meg regionális érdekek védelmével, hanem megjelenítenek olyan értékeket is, mint a jogállamiság, a demokrácia és a szabadság.

Azért is fontos ez, hogy „ne úgy tekintsenek ránk, mint akik az Európai Uniót meggyengítik, illetve bomlasztják”
– mondta.

Újságírói kérdésre hazugságnak nevezte azokat a magyar sajtóban megjelent állításokat, hogy Soros György ügynöke lenne.

Frissítés: Zuzana Čaputová virágot vitt Göncz Árpád sírjára, akit a társadalmi igazságosság és az emberi jogok tisztelőjének nevezett. Részletek erre:

Zuzana Čaputová virágot vitt Göncz Árpád sírjára, akit a társadalmi igazságosság és az emberi jogok tisztelőjének nevezett (+fotó)

.

(bumm.sk / 444.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek