Néppárti szóvivő: Lefokozva maradnak a fideszesek, semmilyen tisztséget nem tölthetnek be

Hivatalos helyről cáfolták a pletykákat.

Bár korábban az járta be a sajtót, hogy a Fidesz EP-képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az Európai Néppárt (EPP) frakciójának munkájában, most a Népszavának megszólalt az EPP szóvivője, és határozottan cáfolta ezt.

Pedro López de Pablo a lapnak nyilatkozva elmondta: a Fidesz európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában. Így Szájer József sem pályázott a politikai csoport vezetőségébe, a jelentkezés határideje kedd délelőtt 10 óra volt.

Az EPP szóvivője közölte: a frakció ugyanazokat a szabályokat alkalmazza, mint a pártcsalád, vagyis a Fidesz nem tölthet be semmilyen tisztséget a néppárti parlamenti csoportban addig, amíg a tagsága fel van függesztve.

Pedro López de Pablo megerősítette, hogy a “bölcsek bizottságának” jelentése alapján az EPP novemberben fog dönteni a Fidesz sorsáról a kereszténydemokrata pártcsaládban, és ekkor határoznak majd a frakcióban is a továbbiakról.

Ez azt is jelenti, hogy az EPP semmilyen posztra nem fogja javasolni a fideszes EP-képviselőket az Európai Parlamentben.

Valódi Hírek