Most érkezett: Kalózplakátolás miatt feljelentették a Fideszt

A rendőrségnél pattog most a labda.

Plakátok tömegét helyezte ki a Fidesz a főváros és a vidéki települések villanyoszlopaira – írja a 24.hu.

A plakátokat reklámcég közreműködése nélkül, „házilag” helyeztették ki a közterületekre.

Akadt olyan település, ahol a fideszes polgármester saját kezűleg kötözte fel az oszlopra a hirdetőtáblákat, és az erről készült fotókat a Facebook-oldalán meg is osztotta.

Tárnok polgármestere, Szolnoki Gábor például így tett:

Az MSZP rákérdezett az ELMŰ-nél, a villanyoszlopok tulajdonosánál, hogy engedélyezi-e az ellenzéki pártoknak a plakátok kihelyezését, amire ezt a választ küldte a cég:

„az erősáramú, folyamatos feszültség alatt álló kombinált erőátviteli/közvilágítási oszlopokon mindenféle nem szakszerű beavatkozást rendkívül veszélyesnek és az üzemvitelünket károsan befolyásoló tevékenységnek tartunk.

Ennek megfelelően továbbra is csak az ESMA Zrt. által kidolgozott, a hatályos műszaki sztenderdeknek megfelelő, szakszerűen kivitelezett módon tudjuk elfogadni, akár hirdetések, akár reklámok, akár bármiféle ezen kategóriába nem eső plakátok elhelyezését. Egyéb szerelési módokhoz hozzájárulást ezért senkinek nem tudunk adni.”

A szocialisták mindebből azt szűrték le, hogy a kalózplakátolások veszélyeztethetik az áramszolgáltatást, ezért a Fidesz engedély nélküli, önkényes akciója egy közérdekű üzem működését zavarhatja meg.

Nos pont emiatt feljelentést is tettek.

A 24.hu információja szerint Szűcs Gábor, érdi képviselő kedden rendőrségi feljelentést is tett közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület miatt.

Innentől kezdve a rendőrség fogja vizsgálni az ELMŰ álláspontját, ha jogosnak találják, akkor akár két éves szabadságvesztés kiszabását is eredményezheti a Kubatov Gábor pártigazgató neve alatt futó plakátok miatt. Ha nem találják jogosnak,

akkor az ellenzéknek sem kell betartania az előírásokat.

Valódi Hírek