Bréking: Puzsér mindent borított, kiszállt az előválasztásból

Hiányzik neki a Jobbik.

Felfüggeszti a tárgyalásokat az előválasztásról Puzsér Róbert Karácsony Gergellyel – írja az Index.

Az okot abban jelölte meg, hogy az MSZPDKPárbeszédMomentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a kerületi polgármesterjelöltekről.

Mint ismert: szombaton jelentették be közös kerületi polgármester-jelöltjeiket a Budapesten érdemi támogatottsággal bíró ellenzéki pártok.

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum bemutatta a 23 budapesti kerületben indítandó közös jelölteket, majd hozzátették: próbáltak tárgyalni az LMP-vel is, velük azonban nem jutottak dűlőre, ugyanis

az LMP másfél hónap alatt három különböző embert küldött az egyeztetésre, akik egymásnak ellentmondó célokat közöltek velük.

A pártok a sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták: továbbra is nyitva hagyják az utat az LMP-nek, és ha Ungár Péterék úgy döntenek, hogy mégis beszállnak a fővárosi koordinációba, akkor

készek újraírni a jelenlegi megállapodást.

Erre reagált egy durva hangnemű sajtóközleményben a Puzsér-féle brigád, az viszont egészen vasárnapig nem derült ki, hogy mi volt az LMP felé az ajánlat: 3 helyen indíthatnának polgármester-jelöltet. Arról már Karácsony beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy a Jobbikot azért hagyták ki, mert úgy gondolják,

rontaná az ellenzék esélyeit a részvételük.

Most ismét Puzséréknál pattogott a labda, Zaránd Péter, a publicista kampányfőnöke levélben közölte Karácsony Gergellyel, hogy egyelőre nem folytatják az előválasztás nyárra tervezett második fordulójáról szóló tárgyalásokat.

Egészen addig nem tárgyalnak, amíg Karácsony vissza nem vonja a bejelentését a polgármesteri helyekről, amiben a négy párttal egyeztek meg, és újra nem nyitják a kerületi tárgyalásokat immár a Jobbik részvételével.

Mindemellett a három LMP-s polgármester-jelöltet is kevesli: Puzsérék nem tartják korrektnek, hogy a DK több kerületben jelölhetne, mint az LMP.

Valódi Hírek