„Európa ajtót mutatott Orbánnak!” – Így reagáltak az ellenzéki pártok a Fidesz felfüggesztésére (+videó)

„Nagy mellénynek hatalmas zakó lett a vége.”

Ahogy arról beszámoltunk: több órás heves vita után az Európai Néppárt (EPP) választmánya szerdán 18:20-kor úgy határozott: a Fidesz tagságát határozatlan időre felfüggesztik a Néppártban, és egy ezután felállítandó, háromtagú „Bölcsek tanácsának” vizsgálatához és jelentéséhez kötik a jogok esetleges visszaállítását.

Őrület, de a Fidesz és a fake news-médiájuk most megpróbálja ezt döntetlenként, sőt fideszes győzelemként (!) beállítani.

Az ellenzéki pártok másképp látják a helyzetet.

Gyurcsány Ferenc szerint a döntéssel a Néppárt ajtót mutatott a Fidesznek.

A Brüsszelben tartózkodó Dobrev Klára és Molnár Csaba élő videóban jelentkeztek be Orbán sajtótájékoztatója után.

Molnár úgy fogalmazott: egy meggyötört, agyontaposott, rossz állapotban lévő ember hazudozásait hallották.

Hangsúlyozta: a Fideszt a mai napon kitették az Európai Néppártból. Nagy mellénynek nagy-nagy zakó lett a vége.

Dobrev Klára azt mondta: Orbánt hallgatva olyan érzése volt, mintha Napóleon a waterlooi csata után megpróbálta volna győzelemként eladni a vereséget.

A DK szerint a májusi EP-választás tétje az európai uniós tagságunk. Ezért arra kérik az embereket, hogy minél többen írják alá a Dobrev Klára által bejelentett petíciót Magyarország uniós tagsága mellett, amit itt lehet megtenni.

Videó:


.

Az MSZP szerint a Fidesz elszigetelődött az EU-ban, és „mostantól nekünk kell megvédenünk Magyarország érdekeit az Európai Unióban, mert Orbán Viktor erre már nem képes.”

A Jobbik elnöke, Sneider Tamás azt írja a Facebookon: A Fidesz állandó üzengetése után ezúttal visszaüzentek Orbánnak az Európai Unióból, mégpedig azt, hogy Európa nem tolerálja tovább a hazug, korrupt, kétkulacsos politikáját.

A Momentum másképp látja a helyzetet, a párt részéről Cseh Katalin listavezető úgy reagált:

„Az Európai Néppárt ma hatalomféltésből behódolt a Fidesznek, és kibújt a valódi döntés meghozatala alól, ezzel az érdekek nyertek az értékekkel szemben.”

Valódi Hírek