Simán leszavazta a Fidesz az ápolók és a bölcsődei dolgozók béremelését

Arra játszhat a Fidesz, hogy ne legyen költségvetés.

Késő estébe nyúló vita után nem sikerült elfogadni az idei évi költségvetést a XV. kerületben. Így elmaradt a 9,3 százalékos közalkalmazotti béremelés, amellyel a kerületből való elvándorlást igyekeznének megakadályozni – írja a 444.hu.

Az ülésen felszólalt a vitában több intézményvezető is, a béremelés és egyéb fejlesztéseket is betervező költségvetés mellett. A cikk szerint nem egy egetverő emelésről van szó,

1200 közalkalmazott havi bérét 20-25 ezer forinttal emelnék.

A Fidesz-KNDP képviselőcsoport szerint erre nincs pénze a kerületnek, viszont a számok a tervezetben azt mutatták, hogy megvan a saját forrás az emelére.

Sőt, a fideszes Lehoczki Ádámnak az nem tetszett, hogy a vezetők rájuk nyomást próbálnak gyakorolni. Mint mondta, „A költségvetés nemcsak béremelésből és egészségügyből áll. Példátlannak tartom, hogy az intézményvezetők próbálnak itt ránk nyomást gyakorolni, ilyen korábban soha nem volt. Béremeléssel és egészségüggyel érvelnek, és azt várják el, hogy a saját körzetünk ellen szavazzunk”.

Lehoczki Ádám

A tét egyébként nagy, ha nem fogadják el április 1-ig a költségvetést, a kerület eleshet az állami központi támogatástól is.

A kerületben a pártviszonyok meglehetősen kaotikusak: a képviselőtestületben egyenlő erőviszonyok mellett hadakozó kormánypárti és ellenzéki képviselőket találunk (RÁTE, DK, LMP, Liberálisok, MSZP, független). Ami meglehetősen érdekes, a Fideszből kivágott, és ma már független képviselők is leszavazták a javaslatot.

Valódi Hírek