Kezdődik: 17 éves lány kezében robbant fel a petráda

Interneten rendelte, mentők vitték kórházba.

Helyiek évzáró ünnepséget tartottak Gyóró községben a közösségi házban pénteken. Néhány fiatal este fél 8 körül az utcára vonult, ahol interneten rendelt petárdát akartak gyújtani – adta hírül a police.hu.

Egy 17 éves lány kezében felrobbant a meggyújtott petárda, két ujja súlyosan megsérült, a mentők kórházba vitték.

A helyszínre érkező kapuvári rendőrök megállapították, hogy a lány egy külföldi webáruházból rendelt petárdákat. Lakásán további 12 darab hasonló pirotechnikai eszközt foglaltak le, majd intézkedtek megsemmisítésükről – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Lefoglalt pirotechnikai eszköz (fotó: police.hu)

A további balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet:

– Pirotechnikai terméket csak hatósági engedéllyel rendelkező, legális árusító helyen vásároljanak! A legális forgalmazási helyeken szakképzett pirotechnikus dolgozik, aki felvilágosítást is adhat a termék használatáról.

– Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, a termékekről a magyar nyelvű használati útmutató általában hiányzik, ezért az elműködtetésük balesetet okozhat.

– Magánszemélyek által szabadon felhasználható és tárolható pirotechnikai termékek más tűzveszélyes anyagokkal együtt nem tárolhatók, lakásban a pirotechnikai termékeket elzártan kell tartani, eredeti szerelési formáját megbontani, a terméket szétszerelni nem szabad. A pirotechnikai termékeket a használati útmutatónak megfelelően szabad felhasználni, csak zárt csomagolásban szállíthatók.

Kiemelt kép: lefoglalt pirotechnikai eszközök (fotó: police.hu)

Valódi Hírek