Forró kávét és szendvicseket visznek az emberek a Kossuth téren tiltakozó diákoknak

Szükség van az élelemre, a diákok egy hétig el sem mozdulnak a Kossuth térről.

Szombaton több ezren tüntettek a Kossuth téren a CEU elűzése ellen. Diákok egy csoportja egyhetes tiltakozásba kezdett, december 1-ig nem hagyják el a nemzet főterét, ekkor jár le ugyanis a CEU rektora által szabott határidő, amikorra a kormánynak végleges választ kell adnia arra, engedélyezik-e az egyetem továbbműködését, avagy nem és az intézmény kénytelen átköltözni Bécsbe.

Az Országgyűlés épülete elé felhúzott sátrakban a szervezők egész héten különféle programokkal, nyílt előadásokkal, zenei és kulturális rendezvényekkel várnak mindenkit az oktatás szabadságáért való kiállásra. A tervek szerint naponta több fórumra is sor kerül majd. Az esemény Facebook-oldala itt található.

Az eső és a hideg dacára a diákoknak eszükben sincs feladni. Harcukhoz sokaktó kaptak segítséget: Vajda Zoltán, a valamikori Együtt politikusa, 16. kerületi önkormányzati képviselő saját Facebook oldalán számolt be arról, hogy a délelőtt folyamán szendvicseket és forró kávét vitt a tiltakozás szervezőinek.

Ma reggel (jobb ötletem nem lévén) tucatnyi McDonald's szendviccsel és forró kávéval leptem meg a tegnapi "Tudomány és…

Közzétette: Vajda Zoltán – 2018. november 25., vasárnap

A Mérce beszámolója szerint egész nap nagy volt a sürgés-forgás, több civil is élelmiszert és forró italokat vitt a tiltakozóknak.

A tegnapi tüntetésen készült videós beszámolónk itt tekinthető meg:

“Szégyellem magam, mert a világ ezt látja!” – A CEU-tüntetésen jártunk (NYF-videó)

Kiemelt kép: Vajda Zoltán Facebook
(via)

Valódi Hírek