Most érkezett: Kirúgnak két helyettes államtitkárt a Kásler-minisztériumtól

Tovább gyűrűzik a káosz az EMMI-ben.

Távoznia kell Nagy Szilárd, általános helyettes-államtitkárnak és Fábián Attilának, aki csupán áprilisban érkezett a posztra a Soproni Egyetem dékáni székéből. – értesült a Népszava.

A lap információi szerint Nagy Szilárd feladatait és helyét Csányi Endre Péter veszi át, aki korábban a Népegészségügyi főosztály vezetője volt, ebből a posztból került át tavaly ősszel az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe.

Az új egészségügyért felelős államtitkár Horváth Ildikó is ebben az intézményben volt orvosigazgató.

Fábián Attila utódja még meg sincs a Népszava szerint, pedig elég fontos feladatai voltak: az E-Alap működtetéséért felelt, és ő felügyelte a kórházak gazdálkodásának átvilágítását is.

Korábban ugyan az ágazatban az a hír járta, hogy Sélleiné Márki Mária, az OEP egykori főigazgatója a poszt jelöltje, de a lap kérdésére azt mondta, még csak felkérést sem kapott a feladatra.

Egymást érik a botrányok Káslernél – akit egyébként a DK pont ma jelentett fel bűnpártolásért -, aki láthatóan nem tudja még csak elégségesen sem ellátni feladatait a focitao-pénzektől a szociális szférán át az egészségügyig.

Valódi Hírek