Még a téli kilakoltatási moratórium előtt utcára kerülhet Bíró Ica és lánya

Az Iron Lady-t erről a végrehajtó tájékoztatta.

Bíró megindító Facebook-posztban számolt be helyzetéről:

„Nem tudom pontosan mikorra tervezi, de perceim meg vannak számlálva , pedig mindenki, még a végrehajtók is tudják, hogy embertelen, jogtalan, kisemmiző és főbűn a devizások életének és vagyonának, ilyen módon való elrablása. A szüleim és az én életem munkájával megkeresett otthonunkat a 12. kerület Trencséni utca 34. szám alatti házat, egy off-shore és adóspecialista ügyvéd licitálta el féláron. Ügyes és gazdag ember, aki a jogi tudását, nagy haszonnal tudta kamatoztatni, más kárára jól járni, fura opció, örülhet, ha tud a mi otthonunkban ..”

A fitneszedző-modell azért vett fel devizahitelt, mert egy könyvének szerzői díjait nem fizették ki neki.

„Megterveztem mindent, hogyan spórolok, míg véget nem ér a törlesztés. Forinthitelt szerettem volna, de a banknál rábeszéltek a devizára, azt állították, az a biztos. Szkeptikus voltam, de a közjegyző is győzködött, nem világosított fel a veszélyekről. Egy ideig működött, aztán már nem tudtam tovább fizetni.”

– mesélte történetét 2017-ben a Blikknek.

Az ellenzék évek óta próbál javítani a kilakoltatástól fenyegetettek helyzetén, de a Fidesz még soha meg sem jelent ezeken a parlamenti vitanapokon, nem hogy valamilyen megoldásra törekedtek volna – legutóbb például augusztus közepén akadályozták meg az ülést,a Családok Éve jegyében.

Bíró Ica teljes bejegyzése itt olvasható:

Kedves barátaim ! A deviza kifosztás miatt a végrehajtó úr,kilátásba helyezte ,hogy még a kilakoltatási moratórium előtt…

Közzétette: Ica Biró – 2018. november 3., szombat

(via Mérce)

Valódi Hírek