Ilyen nincs: Az LMP az esélyes jelölt ellen agitál Újpalotán – Molnár Csaba nagyon kiakadt a Szél-pártra

Schmidt Mária pezsgőt bonthat, az LMP megint a Fidesz kottájából dolgozik.

Budapest XV. kerülete azon körzetek közé tartozik, ahol még a mai vérzivataros időkben is komoly esélye van a baloldali ellenzéknek megvernie a Fideszt.

Itt lesz időközi polgármester-választás szeptemberben, ugyanis az Újpalotát eddig sikerrel irányító Hajdú László áprilisban bejutott a parlamentbe a DK színeiben.

A kerületben évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendő Hajdú László el is mondta, kit látna szívesen méltó utódjaként: a jelenlegi alpolgármestert, Németh Angélát, aki mögé egységesen felsorakoztak a baloldali ellenzék pártjai.

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az MLP is Németh Angélát támogatja, akinek így komoly esélye van győzni a hagyományosan baloldali kerületben.

Németh Angéla és fia

Újpalotán ma indult el az aláírásgyűjtés, Németh Angéla a sajtótájékoztatón kiemelte:

szeretné megőrizni a baloldalnak a XV. kerületet. Elmondta: a cél, hogy ne a Fidesz hatalma erősödjön ebben a kerületben is, mert fontos megállítani a kétharmadot.

Viszont nem is Magyarországon lennénk, ha valamelyik Fidesz-ügynök formáció ne próbálna előre beleköpni a levesbe.

Az LMP hétfőn a Schmidt Mária milliárdos fia által pénzelt propagandaportálon, az azonnali.hu-n jelentette be, hogy nem támogatják Németh Angélát.

Azt írják, hogy ugyan Németh Angéla egy civil szervezet jelöltjeként indul, de szerintük

„egyértelmű, hogy a Demokratikus Koalíció sakkfigurája, akit mozgatnak a táblán”, így nem kívánják támogatni.

A cikkből kiderül: arról még nem döntött a párt, hogy indítanak-e saját jelöltet, esetleg támogatnak-e más indulót, de az biztos, hogy máris az esélyes jelölt ELLEN agitálnak.

A DK alelnöke hétfőn a megrökönyödésének adott hangot. Molnár Csaba a hivatalos Facebook-oldalán idézte az LMP „indoklását”, és az alábbi kommentárt fűzte hozzá:

„A lenti mondattal indokolta az LMP, hogy miért nem támogatják a 15. kerületi polgármester-választáson a közös ellenzéki jelöltet. Szóval már be is vallják, hogy nem a Fidesz az ellenfelük.
Hát tudjátok mit? Nem is fog hiányozni. Menni fog nélkületek is.”

NYF-kommentár: Áprilisban csak Budapesten 5 parlamenti hely úszott el azon, hogy az LMP ráindult az esélyes ellenzéki jelöltekre. Ezekben a körzetekben a választók többsége kormányváltást akart, de az LMP pont el tudott venni annyi szavazatot az esélyes jelölttől, hogy nevető harmadikként a Fidesz kapja a mandátumot.

Ha az LMP ezekben a körzetekben visszalépett volna, (ahogy a DK nagyvonalúan visszalépett Szél javára az ő körzetében) most nincs kétharmada a Fidesznek, és nem tudnák alkotmányozó többséggel végigverni azt a rengeteg aljasságot, amire a következő 4 évben készülnek.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az áprilisi pofon után Szélék tovább folytatják a zsákutcás politikát, és már a látszatra sem adnak, hogy ne tűnjenek a Fidesz ügynökeinek. Vajon ezt az instrukciót is telefonon kapták Schmidt Máriától, mint a korábbiakat?

Remélhetőleg az újpalotai választók okosabbak lesznek, és szeptemberben a Fidesszel együtt kukába küldik ügynökpártját, az LMP-t is.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek