Hoppá: Bayer Zsolt durván nekirongyolt Orbánnak

A 444.hu vette észre, hogy a lovagkeresztes Fidesz-propagandista a sorok között nagyon kemény rendszerkritikát eresztett meg a pénteki Magyar Időkben.

Bayer Zsolt a „Foci mint tükör” című cikkében a németeket leprázza annak kapcsán, hogy a válogatottjuk kiesett a világbajnokságról.

Bayer szerint pont olyan ótvaros a német foci, mint amilyenné a német társadalmat tették, amely már csak „ostoba vigyorgásra és a fogyasztásra” képes.

Azt írja:

„ugyanaz történt 2014 óta a német válogatottal, mint ami 2014 óta Németországgal történt. Vagyis valakik elérkezettnek látták az időt, hogy felszámolják Németország maradék, a második világháború után még megengedett és megtűrt identitását, nemzeti önazonosságát, a maradék megtűrt, kicsike német lelket.”

Majd kimondja a verdiktet:

„Ezen a világbajnokságon tizenegy Angela Merkel ment fel a pályára játszani. Tizenegy Angela Merkel-lelkű robottal pedig nem lehet focizni.”

NYF-kommentár: De álljunk meg egy szóra: ha a foci egy ország tükre, mint ahogy Bayer írja, akkor mi is a helyzet Magyarországgal? Ajjaj, nagyon kemény üzenet ez Orbánnak…

Valódi Hírek