Kemény megtorlások az LMP-ben: Egyesével állítják a szőnyeg szélére a visszalépőket

Csaknem egy tucat fegyelmi eljárást terveznek véghez vinni a következő hónap során az LMP-ben – írja a Zoom.hu.

A cél, hogy a május végére kiírt tisztújító kongresszusig „lezárják a belső vitákat” (értsd: megrendszabályozzák a renintenseket).

Addig egymást érik majd a szombatokra időzített fegyelmi tárgyalások, amelyek során az esélyes ellenzéki jelöltek javára visszalépő jelöltjeiket állítják a szőnyeg szélére.

Múlt héten Kassai Dániel meghallgatását tervezték, aki Kunhalmi Ágnes javára lépett vissza, aki így meg is nyerte a budapesti 15-ös választókerületet.

A másik meghallgatott Ságodi Zoltán volt, aki a jobbikos Kepli Lajost juttatta előnyhöz visszalépésével, de eredménytelenül: balatonfüredi körzetében Kepli így is alulmaradt.

A meghallgatást az a bizarr incidens szakította meg, amikor Sallai R. Benedek megütötte Hadházy Ákost. Az ügy újabb fegyelmit generált, az LMP-ben Sallai ellen is eljárást indítottak, Hadházy pedig ettől függetlenül feljelentést tett a rendőrségen is.

Hadházy a választások után arról beszélt, hogy Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat a jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer ezért a kijelentésért perrel fenyegette meg Hadházyt.

A félbeszakadt tárgyalásokat április 28-án, szombaton folytatják, ám további négy visszalépő ellen már korábban elkezdik az eljárásokat – az első már most április 21-én, szombaton lezajlik.

A fegyelmik mind első körös ügyek, ilyenkor a fegyelmi bizottság el, a másodfokú az etikai bizottság, ez mondja ki a „jogerős döntést”. A tárgyalások nem nyilvánosak, majd csak az eredményt közlik, még a május végi kongresszus előtt.

(Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu)

Kapcsolódó cikkeink:

Hadházy Ákos: Schiffer megfenyegette az LMP-seket, ha visszalépnek az esélyes ellenzéki javára

Sallai kipakolt “Detti százezres fodrászszámláiról” és “közpénzből létrehozott ruhatáráról”

Valódi Hírek