Gyorshír: Kilépett az Együttből Komáromi Zoltán, a párt egészségpolitikusa

Komáromi Zoltán a párt mai küldöttgyűlése után döntött a kilépéséről.

Az Együtt egészségpolitikusa bírálta a pártja különutas szövetségi politikáját, illetve azzal sem értett egyet, ahogy a párt vezetői a nyilvánosság előtt a lehetséges szövetségesekről beszélnek.

Komáromi Zoltán a Sztárklikknek elmondta: a szombati küldöttgyűlést követően felolvasta nyilatkozatát, amelyben közölte a pártból való kilépését és annak indokait.

A szakpolitikus korábban több belső fórumon is jelezte már, hogy elhibázottnak tartja a Juhász Péterék által követett stratégiát.

Komáromi nem lép be másik pártba. A Sztárklikknek azt mondta: az Együttből való kilépését követően, szaktudásával függetlenként továbbra is segíteni kívánja a demokratikus ellenzéki pártok munkáját.

Komáromi Zoltán

Komáromi a zoom.hu-nak is nyilatkozott:

„Jelenleg az Együtt túlélését sem látom. Egyedül maradtunk, és a többi párttal sem jó a viszonyunk, ezzel én nem tudok azonosulni.

Azzal sem értek egyet, hogy egy egyszázalékos párt miniszterelnök-jelöltet állítson, de még több más apró dolog is összejött, ami miatt így döntöttem” – mondta.

Komáromi hozzátette: az egészségügyi programot, amin eddig dolgozott, valamennyi párt elfogadta, az Együtt mégsem kezeli prioritásként, pedig azt most lehetne megvalósítani, később az egészségügy ilyen mértékű átalakítása miatt már nem lesz rá esély.