A pofátlanság égig ér: Tállai focicsapata keményen trükközött a TAO-pénzekkel

Van abban valami pikáns, hogy épp a NAV-elnök focicsapata trükközött rettenetesen szemtelenül a közpénzekkel.

Az egyik legszebb tao-trükköt Mezőkövesden, a Zsóry FC-nél találta a G7. A helyi labdarúgócsapatot működtető cég, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.

a részben tao-támogatásból származó nyeresége után az adó egy részét nem a költségvetésbe fizette be, hanem látványcsapatsport támogatására használta.

Nem mellesleg ezt épp abban az évben tették, amikor a kft-t kézben tartó sportegyesület elnöke, Tállai András az adóügyekért felelős államtitkár lett.

A közvetlen állami tulajdonban lévő cégek persze látványosan igyekeztek távol tartani magukat a tao-rendszer sporttámogatási részétől. Az önkormányzati cégek nem voltak ilyen válogatósak: ők is az állam pénzével gazdálkodnak, ez nem mindig jelentett akadályt akkor, amikor több 100 millió forintnyi adóbefizetés sorsáról kellett dönteni.

Persze nem csak Mezőkövesd ajánlotta fel a taóból származó nyeresége után a taót másnak, ugyanezt meglépte a Szolnoki MÁV FC Kft. is. Utóbbi cég mögött az a Nyerges Zsolt áll, aki az egykor a szintén az adóhatóságot vezető Simicska Lajos állandó üzlettársa.

Valódi Hírek