Gulyás Marciék váratlanul megszállták Orbán Ráhel haverjának éttermét a Várban (+fotó, videó)

Az aktivisták ülősztrájkba kezdtek Zsidai Roy éttermében.

Vasárnap délben a Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistái elfoglalták a budai várban lévő Pest-Buda éttermet.

Az aktivisták azért tiltakoznak így, mert az étterem-hotelnek helyet adó épületet a Budavári Önkormányzat fillérekért adta bérbe a vállalkozás tulajdonosainak, akik így „a közvagyont magáncélú profitszerzésre használhatják”.

fotó: Huszti István, Index

A módszer egészen pofátlan: Zsidaiék havi 126 ezer forintot fizetnek egy komplett házért, amiben 99 ezer forintért adnak ki egy apartmant egyetlen éjszakára. (bővebben itt írtunk róla)

Orbán Ráhel egyetemi barátjának éttermében jelenleg nagyjából húsz aktivista tartózkodik különböző transzparensekkel, köztük van Gulyás Márton is.

Az aktivisták azt követelik, hogy az önkormányzat ne vállalkozóknak adjon olcsó bérleményt, hanem a rászorulók kapjanak inkább lakást.

Az Index úgy tudja: pincérek megpróbálták szép szóval kitessékelni őket, de nem sikerült. A sajtó munkatársai nem jutottak be az étterembe, kint várakoznak.

A Slejm videója:


.

Frissítés: Megérkeztek a rendőrök a helyszínre, de nem tudnak intézkedni. Azt mondják: nem történt jogsértés, hiszen az aktivisták csak egy étterembe mentek be. A rendőrök szerint az nem szabálysértés, ha egy éttermet nem akar valaki elhagyni.

Frissítés2: Valamivel 15:00 óra után Zsidaiék a tüntetőkre zárták az éttermet, így már lehet jogalapja a rendőri intézkedésnek.

Közben az étterem közleményében azt írja: „Azzal, hogy a tüntetők elfoglalták az éttermet és nem rendeltetésszerűen használják, azaz nem fogyasztanak, szabálysértést követnek el, mert egy éttermet nem foglalhatnak el – különös tekintettel arra, hogy fizető vendégeket kellett elküldenünk ez idő alatt.”

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek