Cenzúra: Letiltották az RTL-szereplésről a Szájerné Handó Tündét kritizáló bírót

Egyenesen Handó Tünde kérésére nem engedték el a rendszerkritikus bírót az RTL Klub műsorába.

Szepesházi Péter bírót a Magyarul Balóval című műsorba hívták meg hétfőre, hogy a magyar bíróságokról beszélgessenek. Szepesházi, a Budai Központi Kerületi Bíróság polgári bírája az elmúlt időben több interjúban bírálta az Országos Bírói Hivatal elnökét, Handó Tündét, akiről nemrégiben úgy nyilatkozott:

„nagyon tehetséges ember, bíró, vezető, de az a centralizáció és önkény, amit megvalósított, minden erényét, és kezdeti eredményét lerombolta.”

A hvg.hu birtokába került levél szerint Handó levélben kereste meg a bíró munkáltatóját, Fazekas Sándort, a Fővárosi Törvényszék elnökét azzal, hogy Szepesházi ne szerepeljen a műsorban.

Fazekas pedig nem engedélyezte szereplést arra hivatkozva, hogy a bíró nyilatkozata a bíróság hivatalos álláspontjának tűnhetne.

A műsorban végül Baló György név nélkül utalt arra, hogy meghívtak egy, az OBH-t sűrűn kritizáló bírót, aki elfogadta a meghívást, de tudomásuk szerint nem sokkal az adás előtt az OBH megtalálta az illető főnökét, akivel letiltatták a szereplését.

Valódi Hírek