Orbánék betiltották a DK plakátját, erre ők kiraktak egy keményebbet

Felhúzták magukat Molnár Csabáék, hogy a hatalom törvénytelenül leragasztotta a plakátjaikat.

Alább a DK közleménye:

Alig 3 héttel ezelőtt “Orbán vagy Európa?” címmel indítottunk országos óriásplakát-kampányt az európai Magyarországért. Már akkor is elmondtuk, hogy ezek a plakátok megfelelnek a fideszes plakáttörvénynek, hiszen a plakátok megrendelője és finanszírozója az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának DK-s nemzeti delegációja.

Alig telt el egy hét, a kormányhivatalokban ülő fideszes pártkatonák a magyar törvényeket semmibe véve elkezdték letakarni a plakátokat.

Ezt nem hagyhattuk válasz nélkül, ezért ma átragasztottunk egy kormányhivatal által letakart plakátot.

Ezen Orbán Viktor látható, amint hátulról befogja egy ember szemét. Az a miniszterelnök, aki még az általa hozott törvényeket is megsérti azért, hogy Európa-párti plakátokat takartasson le, nem csak egyértelműen Európa-ellenes, hanem gyáva is.

Ahogy a plakátragaszunkon látható, úgy akarja Orbán Viktor befogni a magyarok és az egész ország szemét is. A magyarok viszont még befogott szemmel sem engedhetik, hogy Orbán 2018-ban nyerjen és kivezesse hazánkat az EU-ból.

Mi nem fogunk megfutamodni, ezért jobb, ha felkészül a hatalom: a jövőben újabb plakátokat fogunk kihelyezni. Nem lehet elhallgattatni az európai Magyarországot!”

– áll az ellenzéki párt közleményében, amelyet Molnár Csaba és Niedermüller Péter EP-képviselő jegyez.

Valódi Hírek