Felidegesítette a Fideszt a sok tolvajos plakát, új trükkel némítanák el az ellenzéket

Nem elég, hogy Orbánék a minap rendeletbe iktatták azt az ócska trükköt, amely szerint csak állami vagy (zömmel persze fideszes) önkormányzatoktól lehet utcai plakáthelyet bérelni bérelni, most azt találták ki, hogy

a törvény azt is írja elő, hogy kampányidőszakon kívül csak listaáron plakátolhassanak a pártok, kampány idején pedig minden párt egyforma feltételekkel férhessen a plakáthelyekhez.

Ezt a Fidesz-kormány ellenállatatlan humorzsákja, Kósa Lajos jelentette be, aki az átütően szellemes

„lex-csicska” becenevet adta az ötletnek.

A javaslattal a közpénzekben könyékig turkáló kormánypárt a nyilvánvalóan sokkal csóróbb ellenzék plakátkampányait büntetné.

Mint korábban a Magyar Nemzet is emlékeztetett, azt ugyanakkor nem tartalmazza a javaslat, hogy ki és milyen alapon állapítaná meg, mi a piacon kialakult ár, és honnan tudná meg bárki, hogy egy adott párt mennyit fizetett a plakáthelyekért. Az indoklásban szerepel az úgynevezett listaár fogalma, de a törvény szövegében még ez sem.

A javaslat ráadásul nem vonatkozik a kormányzati hirdetésekre. Kérdéses az is, hogy betartható-e a CÖF-höz hasonló civil szervezetek által folytatott politikai kampányok esetében, pedig azok is „a választói akarat befolyásolására” irányulnak.

(444 és Magyar Nemzet nyomán)

Valódi Hírek