Orbán már ellenzékben látja magát, az is jó, hogy az ország megvan

Soros György, Soros György, Soros György – derült ki a miniszterelnök húsvéti interjújából.

A miniszterelnök a Magyar Időknek adott egy kampányízű húsvéti interjút, amelyben azzal indít, hogy a kormánya most is támadás alatt áll. Ha a Fidesz 2018-ban nem jut újra hatalomra, félő, hogy egy olyan Országgyűlés áll össze, amely idegen érdekeket szolgál – teszi hozzá.

Kép forrása: nytimes.com

Ezeknek az idegen  érdekeknek a megtestesítője a miniszterelnök szerint Soros György, aki a nyilvánosság elől rejtetten, magyarországi szervezetein keresztül „temérdek pénzzel” támogatja az illegális bevándorlást. Ő azt reméli – derül ki az interjúból – hogy az elfogadásra váró törvény nyomán világosan ki fog derülni, hogy a civil szervezetek külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket, a polgári értelmiség pedig ezután aligha akar egy gyékényen árulni velük. A miniszterelnök – akinek gyakorlatilag a pártja sem létezne Soros milliói nélkül, és maga is a Soros Alapítvány pénzén tanult –

persze egyetlen civil szervezetet sem nevez meg, amely eltitkolná a támogatásait.

De a kérdés – fordul rá a Fidesz-kampány központi elemére – nem is a CEU, a civil szervezetek vagy a gazdasági stabilitás – ezt mind „mellékhadszíntérnek” nevezi – hanem a migráció, amelyen „áll vagy bukik” Európa sorsa.

Azt Orbán a biztonság kedvéért kijelenti, hogy „a mi országunk és életünk” Európa része, de nem ért egyet az európai bevándorlás-politikával. Lehetőségnek ebből a szempontból az EU megreformálását látja,

a kormányát pedig „reformellenzéknek” tekinti.

A kérdésre, hogyan áll a Fidesz ebben a harcban, úgy válaszol: „Az ország megvan. Korábbi magyar korszakokkal összevetve ezt már önmagában is tekinthetjük úgy, hogy jól állunk.”

Valódi Hírek