Trump magyar tanácsadója egy szalvétán felosztotta az országot

Gorka Sebestyén nagyon szeretne különleges elnöki megbízott lenni.

Egy szalvétán rajzolta le és mutatta meg egy magas rangú európai diplomatának Gorka Sebestyén, hogyan képzelné el különleges elnöki megbízottként Líbia jövőjét – szellőztette meg a Guardian. A brit lap szerint Gorka még a tavalyi elnökválasztás előtt kerített sort a rendhagyó geopolitikai előadásra, amelynek értelmében

három részre osztaná fel az észak-afrikai országot.

A közönségét nem sikerült meggyőznie: a magas rangú európai diplomata „a lehető legrosszabb megoldás” fordulattal ítélte el Gorka tervét.

Kép forrása: foxla.com

A Guardian valószínűleg azért most szellőztette meg a hírt, mert a Donald Trump megválasztása után elnöki tanácsadóvá avanzsáló Gorka nagyon szeretne az elnök különleges  Líbia-ügyi megbízottja lenni – úgy, hogy közben nem tud arabul, a disszertációját pedig végletesen elavult forrásokra hivatkozva írta meg.

Gorka Líbiáról szóló elképzeléseiben egyébként nincs semmi új,

a felosztással csak visszatérne ahhoz az állapothoz, ahogyan az észak-afrikai ország 1951 és 1963 között kinézett.

Ekkor Líbia három nagy régió, a nyugati Tripolitania és Fazzan, illetve a keleti Kireneika föderációjából állt.

Gorka a kilencvenes és a kétezres évek magyar politikai életének egyik bohócszerű figurája, Orbán Viktor kegyvesztett tanácsadójából lett Trump egyik embere, és ki tudja, hogyan alakult volna a sorsa, ha megválasztják Piliscsaba polgármesterének. Az Egyesült Államokban most főleg a magyar szélsőjobbhoz fűződő egykori kapcsolatai miatt támadják.

Valódi Hírek