Stohl faképnél hagyja Eszenyit, de rejtély, hogy mihez kezd

Elhagyja a Vígszínházat Stohl András. Nem tudni, hogy végleges-e a döntése, most mindenesetre más kihívásokat keres – írja a Blikk.

A színészt sok olyan feladattal keresték meg, amelyeket szívesen elvállalt volna, azonban társulati tagsága leszűkítette a lehetőségeit. Az anyaszínház ugyanis megszabhatja, hogy színészei mikor próbálnak, mikor állnak színpadra, ez pedig nehézkessé teszi más munkák megszervezését.

A lapnak döntése okáról így nyilatkozott Stohl:

„Magam sem tudom még pontosan, hogy fizetés nélküli szabadságra megyek, vagy szabadúszó leszek ettől az évtől. Nyáron egy olyan munkába vágok bele, amilyennel eddig még nem foglalkoztam, és ezt nem fogom tudni összeegyeztetni a színházzal. Még nem sikerült megegyeznem a színházzal, hogy társulati tagságom hogyan alakuljon a továbbiakban”

A színész 2013-ban csatlakozott a Víg csapatához, miután a Nemzeti Színházban Alföldi Róbert leváltása után már nem látta a jövőjét. Ekkor csapott le rá Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, aki sorra adta a főszerepeket a Jászai Mari-díjas színésznek.

Valódi Hírek