Törőcsik Mari: „Nem értek én már semmit”

A város, a teljes intézmény, a szakma, a nemzet színészei álltak ki Jordán Tamás mellett, hogy válasszák újra az általa alapított szombathelyi színház igazgatójává. A fideszes városvezetés azonban a szokásost lépte: szarik mindenkire, az lesz, amit ők akarnak.

Az Indexnek nyilatkozott Törőcsik Mari, Cserhalmi György, Molnár Piroska és Szacsvay László is, akik megdöbbentek a tegnap esti döntésen, miszerint a közgyűlés eredménytelennek nyilvánította az igazgatói posztra kiírt pályázatot, holott a Kossuth-díjas Jordánén kívül nem volt más érvényes pályázat.

A lap felsorolja, ki mindenki támogatja Jordán Tamást, majd idézik Törőcsik Marit, aki annyi mondott a hírre:

Ez döbbenetes. Kiállt a város, kiállt a saját színháza, kiálltak a nemzet színészei, kiállt az egész szakma, mert egyszerűen imádják. Kapkodom a fejemet. Nem értek én már semmit.

Molnár Piroska is megrendülésének adott hangot:

„Olyan indulatok kavarognak bennem, hogy az egyszerűen nem tűrné a nyomdafestéket. Csak a káromkodás jönne ki belőlem a dolog lehetetlensége miatt. Nem tudom, érdemes-e itt bármi jót csinálni.”

Cserhalmi György pedig a döntésről azt mondta az Indexnek:

„Tudom, hogy ez idealista álláspont, hiszen végül is a kenyéradó, az önkormányzat dönt – de az nagyon fura, hogy még dönteni sem tud. Kiállt a szakma színe-java: ha ez sem számít, az azt jelenti, hogy mi egyáltalán nem számítunk.”

Jordán újra pályázik

Jordán Tamás eközben ma világossá tette: újra pályázik a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára. „Nem vagyok keserű, inkább szétfeszít az öröm, hiszen az a szeretetözön amit a közönségtől és a kollégáktól kapok, ez az érzés szinte ledönt a lábamról, számomra most ez a legfontosabb” – fogalmazott, és azt mondta: bízik Szombathely polgármesterében, aki a közgyűlés ülésén azt mondta, azért van szükség új pályázati eljárás lefolytatására, hogy abból „emelt fővel” jöhessen ki a későbbi nyertes, még akár ő is.

Valódi Hírek