Durván kiakadt Baranyi Krisztina: „A Fidesz és a Tisza ma újra összeállt!”

Hamar kiderült, hogy ki kivel van.

Ferencváros független polgármestere, Baranyi Krisztina hétfőn este a Facebook-oldalán adott hangot felháborodásának, miután a Fidesz, a Tisza Párt, és Vitézy Dávid frakciója közösen szavaztak le egy előterjesztést, amelyben a diáktüntetők követelései álltak.

Baranyi Krisztina posztját változtatás nélkül idézzük:

Baranyi Krisztina (balra) és Magyar Péter (jobbra) / montázs: Nyugati Fény

Meg vagyok döbbenve

Vitézy, a Fidesz és a Tisza ma újra összeállt egy szimbolikus ellenzéki ügy kapcsán. Nem ám mellette, ellene.

Már a Fővárosi Közgyűlés első ülésén is voltak erős jelek, amikor is leszavazták a Kétfarkú átláthatósági és korrupcióellenes javaslatát, azzal az indokkal, hogy a végrehajtásba bevonni tervezett szervezetek (Transparency, K-Monitor, Átlátszó), erre nem alkalmasak.

A Fidesz nyíltan „külföldről finanszírozott szervezetekről” (Soros) beszélt, a Tisza egyszerűen csak elutasította, hogy bevonjuk őket, „szélesebb körből kért volna véleményeket”, de hogy kire gondoltak, arra nem jött válasz.

De ami ma történt – a közgyűlés napirendjének bizottságai tárgyalásain – ennél is sokkal súlyosabb dolog.
A diáktüntetésekben részt vett mozgalmak – ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront , valamint a Fridays For Future Magyarország – a fővárosi diákságot érintő ügyekben tett javaslatait hozta a Közgyűlés elé a Főpolgármester.

Például ilyeneket:
– kapjanak segítséget érdekképviseleti szerv létrehozására
– kapjanak egy ingatlant közösségi tér kialakítására
– kapjanak különböző kedvezményeket, bemutatkozási lehetőségeket fővárosi intézményekben
– legyen egy átfogó program a fiatalok számára mentálhigéniés segítség nyújtására

Részletesen itt.

A Fidesz mellett a Tisza (Nagy Ervin bizottsági taggal, aki pár éve még ott állt a diákok színpadán) és a Vitézy-frakció ezeket is leszavazta, gyakorlatilag azzal az indokkal, hogy ezek a mozgalmak Karácsonynak kampányoltak

Nem, kedves képviselők.

Ezek a fiatalok a jogaikért, a tanáraikért, a jövőnkért álltak ki, amit önöktől egyszer sem láttunk a hónapokig tartó tüntetések, tiltakozások során. Azokért a jogokért, amelyeket a Fidesz kormány hosszú évek óta páros lábbal tipor. Ezeket a 15-16 éves fiatalokat könnygázzal, tonfával oszlatták az erőszakszervezetek.

Szégyelljék magukat, képviselőtársaim!

Baranyi Krisztina posztját itt találod:


.

Valódi Hírek