MOST ÉRKEZETT: Lelép Orbán

Találkozó lesz.

Ausztriába utazik Orbán Viktor csütörtökön. A miniszterelnök két osztrák politikussal is találkozik, a többi közt a bevándorlás ellenes osztrák parlament elnökével.

Megerősítette az osztrák Kronen Zeitung is, hogy Orbán lesz az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusának

első hivatalos vendége.

A találkozó forgatókönyve szerint Walter Rosenkranz kb. percet tárgyal majd a magyar miniszterelnökkel, aztán találkozik az FPÖ elnökével is, Herbert Kickllel.

Rosenkranzot egyébként az osztrákok között is megosztó személyiség. A bécsi zsidó közösség vezetője nyílt levélben fejezte ki tiltakozását a választás ellen.

Rosenkranzot a „revizionista tábor náci bűnözők előtt tisztelgő” képviselőjének nevezte.

Ausztriában érdekes helyzet alakult ki a választások után.

Senki nem akar ugyanis koalícióra lépni Ausztriában a választásokat kevesebb mint 30 százalékos eredménnyel megnyerő szélsőjobboldali FPÖ-vel.

Alexander van der Bellen államfő ezért az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szociáldemokrata Párt (SPÖ) koalícióját szorgalmazza.

Közben egyre több magyar él bevándorlóként Ausztriában

Egyébként érdekes: szombaton írtuk meg, hogy drasztikusan megnőtt az Ausztriába kivándolró magyarok száma.

Az osztrák éves bevándorlási adatokból kiderült: több mint 94 ezer olyan magyar él a szomszédban, akik nem is tervezik, hogy hazaköltöznek.

Lázár János az osztrák fővárost csak „földi pokolként” emlegeti, holott ott is 25 ezer magyar él már. A magyarok jelenleg a hatodik legnagyobb bevándorló közösséget alkotják Ausztriában.

Kapcsolódó cikkünk:

Súlyos adatok érkeztek: Elindult a roham, tömegével menekülnek Ausztriába a magyarok

Valódi Hírek