Mit művelt Sulyok Tamás? Kiderült, mire használta a magánrepülőjét

Sulyok Tamás hivatala közleményt adott ki, amiben a köztársasági elnök repülési szokásairól írtak.

Sulyok Tamás köztársasági elnök március 10-ei beiktatása óta tíz alkalommal hagyta csak el Magyarországot. Mind a tíz utazásához a „honvédség” repülőjét, azaz a kormány magángépét használta – tudta meg pénteken a Népszava.

A lap közérdekű adatigényléssel fordult a Sándor-palotához. Ebből kiderült, hogy Sulyok messze kevesebbet utazott a beiktatása utáni első hat hónapban, mint elődje, Novák Katalin. A kegyelmi botrányba belebukott volt államfő fél év alatt már 21 alkalommal hagyta el az országot.

Ráadásul Sulyok a tíz útja alatt egyszer sem hagyta el Európát.

Novák Katalin ennél sokkal nagyvilágibb életet élt. Megírtuk, hogy volt köztársasági elnök, Balog Zoltán református püspök, valamint Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly ősszel utaztak Ausztráliába, amelynek költsége a bruttó százmillió forintot is meghaladja – hívta fel a figyelmet a Magyar Hang a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium szerződéslistája alapján.

Azt írták, Novák Katalin a püspök és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter társaságában két hetet töltött a csendes-óceáni térségben, és bejárták Ausztráliát: az elnök először október 22-én Melbourne-ből jelentkezett a Facebookon; itt megemlékezett az 1956-os forradalom áldozatairól, később pedig megfordult Sydney-ben és Brisbane-ben is. Cikkükben egy fotót is közöltek, amelyen az látható amint Novák Katalin és a vele szoros kapcsolatban álló Balog Zoltán fűszoknyás táncosok közt múlatja az időt a Pápua-Új-Guinea-i rendezvényen.

A magyar delegáció utazási céljai a mai napig nem tisztázottak.

Valódi Hírek