Áll a bál az USA-ban: Egymásnak estek a sztárok az elnökválasztási kampány miatt

Mel Gibson és Robert Downey Jr. is meggyőződéssel kampányol, azonban más jelölt mellett.

Gibson szerint Harris IQ-ja egy kerítésoszlopéval egyezik

Az Egyesült Államokban november 5-én lesznek a választások. Mivel már kevesebb mint két hét van hátra, a kampányfőnökök és a támogatók gyakorlatilag percenként jönnek elő újabb és újabb őrületes vádakkal az ellenfelek irányába. Az idei évben – talán nem véletlenül – divatossá vált mind a demokraták, mind a republikánusok körében egymás értelmi képességeit kétségbe vonni.

Donald Trump republikánus jelölt szerint „komoly gondok lehetnek” Kamala Harris demokratikus jelölt értelmi képességeivel, a demokraták pedig napok óta azon röhögnek, hogy Trump úgy kampányol, hogy szól valami pátoszos muzsika, ő pedig hosszasan táncikál a színpadon. Trump utolsó ilyen performansza során teljesen oda nem illő módon koreográfiájába beleillesztett egy golflendítést is.

Hollywood is beszállt a kampányba

Hollywood sem maradt rest kommentálni az eseményeket. Mel Gibson – akit durva antiszemita megjegyzései miatt egy időre már száműztek a vállalható emberek csoportjából – valahogy időközben rehabilitálódott és most Trump mellett kampányol. A színész-rendező úgy fogalmazta meg véleményét Harrisről, hogy „annyi esze van, mint egy kerítésoszlopnak”.

Egyébként a filmipar legnagyobbrészt Harrist támogatja, például Julia Roberts egyenesen együtt kampányolt Harrisszel. De nem tett lapot a szája elé a mindig nagyon sokat beszélő és értelmeset mondó csodás Rober Downey Jr. sem. Ő személyesen is találkozott Trump legnagyobb rajongójával, Elon Muskkal, mert Musknak volt egy rövid szerepe az Iron Man2-ben, sőt Musk egyenesen alapjául szolgálhatott a Downey által játszott karakternek, Tony Starknak.

Egy podcastban azt kérdezték Downeytól, hogy mit szól ahhoz, hogy Musk Tony Starkként cosplayezik. Downey bár igyekezett civilizált lenni, amiben mérhetetlen fejlődést mutatott az elmúlt húsz évben és azt mondta, hogy „szeretném, ha egy kicsit jobban irányítaná a viselkedését, de ez nem rám tartozik”.

Nekem ez a „minden rendben lesz, mert eljutunk a Marsra” gondolat nem igazán hiteles. Ugyanakkor persze „meg kell nézni mindazt, amit tett, és az is megmutatja, miért értékes” – mondta.

Musk persze nem tűnik olyannak aki tudatosan képes lenne irányítani a viselkedését, hiszen az X-en ötpercenként posztol, mint valami közösségi média-függő tinédzser, miközben Trump mellett kampányol.

(variety.com nyomán)

Valódi Hírek