Eltemették Potápi Árpádot: Orbán és a fél Fidesz jelen volt

Utolsó útjára kísérték Potápi Árpád államtitkárt, a Fidesz-színe java összegyűlt a temetése alkalmából.

Beszámoltunk róla, hogy az államtitkár 57 évesen, múlt csütörtökön váratlanul meghalt. Potápi Árpád János előző nap még részt vett egy külhoni gyermekpszichológusoknak szervezett képzés megnyitóján Budapesten. A Blikk információi szerint másnap edzés közben, egy futópadon lett rosszul, halálát szívinfarktus okozhatta.

Bonyhádon helyezik örök nyugalomra

Csütörtökön három órakor kezdődött a tragikus hirtelenséggel elhunyt Potápi Árpád János búcsúztatása. A nemzetpolitikáért felelős államtitkárt Bonyhádon, a szülőfalujában helyezik végső nyugalomra. Ezt megelőzően gyászmisét tartanak a bonyhádi katolikus templomban, amit Felföldi László pécsi megyéspüspök celebrál.

A család kérésére az intézmények és szervezetek koszorúval, a magánszemélyek pedig egy szál fehér virággal rótták le kegyeletüket – írta a lap.

Kapcsolódó: Ez volt Potápi Árpád utolsó üzenete halála előtt (+videó)

Mindenhol TEK-esek

Bonyhád teljes területén sok a rendőr és a TEK-es az esemény miatt. Orbán Viktor miniszterelnök körülbelül negyed órával a gyászmise kezdete előtt érkezett meg. Utána Kövér László házelnök és Áder János volt államfő is a helyszínre ért.

Több kormánypárti politikus és államtitkár is jelen volt. A búcsúztatón jelen volt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mellett Kocsis Máté frakcióvezető, Vitályos Eszter kormányszóvivő, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is – foglalták össze.

Olyan sokan érkeztek a búcsúztatóra, hogy megtelt a bonyhádi templom és nem fértek már el többen, így sokan kintről hallgatták a gyászmisét.

Búcsúztatóján is méltatták munkásságát

Felföldi László megyéspüspök azt mondta, hogy Potápira mindig lehetett számítani, és igaz barátja volt a helyieknek.

„Mi, bukovinai székelyek nagyon büszkék voltunk rá, hogy a vérünk is ott van az élcsapatban”

– utalt arra, hogy a székely gyökerekkel rendelkező Potápi sokra vitte a kormányzatban.

Megfogalmazása szerint,

„Árpád egy hídépítő volt”

a magyarok között, és a rengeteg munkája mellett mindig volt ideje időt tölteni szeretett családjával.

A búcsúztatóról készült képeket »»ITT«« nézheted meg.

Valódi Hírek