Dráma van, az arcát törölgetve üzent Orbán október 23-án: „Bábkormányt ültettek a nyakunkba!”

Október 23-a alkalmából mondott durva beszédet Orbán Viktor.

Orbán Viktor kínos helyzetbe került október 23-a kapcsán

Orbán Balázs botrányos ’56-os mondatai után történetének legnehezebb október 23-i megemlékezésére készül a Fidesz. Ez nagyon kellemetlen Orbán Viktornak, hiszen politikája érdekébe állítja évtizedes távlatban is 1956 emlékét. Korábban még a Kelet és Nyugat közti választásként írta le a forradalmat. Az elmúlt években viszont Brüsszellel száll szembe és Moszkvával kokettál.

A szerdai megemlékezés és beszéd Szijjártó Péter leleplező interjúját követően még kellemetlenebb a kormányfő számára. A külügyminiszter az orosz állami hírügynökségnek adott nyilatkozata szerint a magyar külügyminiszter azt mondta, hogy 2021 végén meg kellett volna fontolni az oroszok ajánlatát. Ebben azt követelték, hogy a NATO az 1997 előtti határai mögé vonuljon vissza, ami egyet jelentett volna azzal, hogy kivonják a nálunk állomásozó csapatokat.

Orbán Viktor nagy késéssel kezdte az október 23-ai „megemlékezését”

A beszédet negyed tizenkettőkor kezdődött, az eredetileg meghirdetetthez képest közel háromnegyed órás csúszással.

Orbán mondandóját azzal kezdte: azért gyűltek össze, hogy kifejezzék tiszteletüket és fejet hajtsanak a hősök előtt. A beszéd java azonban nem épp erről szól.

Rendhagyó ünnep, itt vannak azok is, akik megvédték Magyarországot az árvíztől. Akik a hatalmas víztömeget a folyómederben tartották – fogalmazott a vízvédelmi szakemberek munkájáról.

Ez egy semmiből előbukkanó 6 méteres vízfal, egy 400 kilométeres vízikígyó. 24 halálos áldozat és 10 milliárd eurós kár. Egy magyar élet sem veszett el, a károkat minimálisra szorították. Ezt megköszönte, majd áttért a belpolitika mély bugyraira.

Összefogásról szónokolt, de fokozta a feszültséget ember és ember között

Ha bajban van a hazánk, össze kell fogni. Ez a törvény. Az összefogás törvényét betartjuk, nyakas faj vagyunk. Idegenek uralkodnának rajtunk és adósrabszolgasorsa juttatnának összefogás nélkül

– fogalmazott.

1956-os forradalom előtt sorscsapások voltak, földrengés és jeges ár. Sokan meghaltak, és sokakat telepítettek ki. 1956 októberében a Duna után a történelem is kilépett medréből. Ilyenkor születnek a hősök. ’56 októbere arannyal írta be a bátor magyarok nevét a történelemkönyvekbe

– mondta.

Magyarország nem tűrhette tovább a szovjet birodalmi elnyomást, a magyar rosszul viseli a zablát. Még egy megszállónak sem sikerült a magyarokat betörni vagy megszelídíteni. A szovjet elnyomás megnyomorította a családokat, a mi népünk munkáját a nemzeti érdek helyett a birodalom szolgálatába akarta állítani – jegyezte meg.

„A háború után bábkormányt tettek a nyakunkba. A birodalmak azt szeretik ha behívják őket. Koholt vádakkal börtönbe vetették a nem kommunista vezetőket. Ha valaki nem tetszett nekik, bezárták, ami megtetszett nekik, elvették

– jelentette ki, és akaratán kívül eközben súlyos párhuzamot vont a jelenlegi és a korábbi rendszer között.

Hiába az erőfölény, a magyarok nem viselik el a megaláztatást. Megcsináltuk a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát. Egy életre megtanította hogy ne bántsd a magyart. Megértették a leckét, hazamentek. Ezért lehetünk ma szabadok. Mindenki tudja a magyarokkal csúnyán kell bánni. Dicsőség a hősöknek

– mondta, és közben úgy tett, mintha ő is részt vett volna az ’56-os szabadságharcban. Orbán Viktor 1963-ban született…

A történelem ismét kilépni készül a medréből. Látjuk a jeleket. Most a történelmet kell a medrében tartanunk, a szomszédunkban 3.éve tart az egyre véresebb háború, százezrek vesztek oda”

– mondta.

Világháborúval rémisztgeti a szavazóit

Az EU-s gazdaság is tüdőlövést kapott, az árok az egekben, a szankciók minket véreztetnek ki. A vezetők a háborús győzelem illúziójában ringatják magukat. Nő az esély, hogy a háború szétterjed, az elmúlt 70 évben nem álltunk ilyen közel a világháborúhoz – riogatott a kormányfő, hogy ezzel felrázza a táborát.

A brüsszeli bürokraták reménytelen háborúba vezették a nyugatot. Az egész uniót akarják betolni a háborúba. A győzelmi terv lényege a háború kiterjesztése. Az áll benne, hogy Ukrajna azonnali NATO-meghívást kap, a háború színterét orosz földre helyezik át. Ha a keleti fronton megvan a győzelem, az amerikaiakat helyettesítve az egész Európa biztonságának garantálását vállalják saját megerősített hadseregükkel – ijesztgette híveit a miniszterelnök.

Ukrajna vállalja, hogy egész EU biztonságát garantálná, nem akarjuk hogy keletről jött szláv katonák állomásozzanak újra itt. De nő a nyomás a kormányon

– fokozta a feszültséget.

Akarunk-e háborúba menni Oroszország ellen? A nyugat azt mondja, kell. ’56 tanulsága ,hogy egyetlen dologért, csak Magyarországért és a magyar szabadságért kell harcoljunk.

Ezért nem veszünk részt mások háborújában, és nem akarjuk, hogy háborús felvonulási terület legyen az ország. Ebbe a háborúba az egész EU-s gazdaság belerokkan, és családok mennek tönkre, ha hagyjuk

– tette világossá Orbán, hogy hagyja Oroszország dúlását az Orbán-kormány.

Orbán szerint mindenki ellenünk van, zsarolnak és mindent ránk akarnak kényszeríteni

Változatlan Orbán kommunikációja, szerinte a független magyar politika Brüsszel számára elfogadhatatlan. Arra, hogy az EU-s pénzeket például a kormányzása alatt történt korrupciós ügyek és a jogállamisági alapok hiányosságai miatt függesztették fel, nem tért ki. Azt mondta, adja, hogy Brüsszelben bejelentették, meg fognak szabadulni a magyar kormánytól és szerinte azt is, hogy egy brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakába ültetni.

A miniszterelnök azt állította, nem hisz a világboldogító ideológiáknak, mindegy hogy keletről vagy nyugatról érkeznek. AZ Európai Unió központját, Brüsszelt végig birodalomként említette, mintha nem is lenne Magyarország tagja a szövetségnek.

„Nem ijedünk meg ha az aktuális birodalom zsarolni akar minket”

– mondta. Úgy tudja, megvan a kiszemelt párt, amit az ország élére akarnak ültetni.

„És megvan az emberük is rá. Igazi aláíró fajta, ideális jelölt egy bábkormány élére”

– mondta valószínűleg a Tisza Párt elnökére utalva.

A magyar szabadságot vagy a saját szabadságát védi a Fidesz?

Szerinte a Fidesz a magyar szabadságot védi a brüsszeli birodalommal szemben. Szerinte az ellenzék, mindegy, hogy régi vagy új, de idegeneket hívna segítségül a kormány ellen. Ezután azt mondta,

„az új ellenzék vezére ott ül Manfred Weber mellett (…) A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta, csak úgy áradt a szerelem.”

Dávid és Góliát harcában mindig Góliát oldalára állnak. Mindig Dávid győz, utána pedig lehet elhúzni a csíkot.

1956-ban megvolt az egység és az akarat de nem volt elég erő. Most van egység, akarat, erő. Magyarnak lenni annyi mint küzdeni.

„Nem tűrjük el, hogy újra bábállammá, Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

– zárta regnálása egyik legrövidebb beszédét Orbán Viktor.

Videó:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek