Tűz ütött ki a Mátrai Erőműben

Az ötös blokk három szintjét is elérték a lángok.

Tűz ütött ki a Mátrai Erőmű ötös blokkjában

Tűz ütött ki a Heves vármegyei Visonta ipari külterületén, a

Mátrai Erőmű ötös blokkjában

– tudatta a katasztrófavédelem.

A portál beszámolójában azt írta, személyi sérülés nem történt, ugyanakkor az anyagi kár jelentős.

A tűz az egyik blokk három szintjét is elérte az üzemben. A lángok elterjedését a beépített oltórendszer akadályozta meg, valamint a létesítményi tűzoltók is megkezdték a munkálatokat a gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig – írták.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az egységek nyolc vízsugárral már körülhatárolták a tüzet. Az esethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett – közölték.

Forrás: katasztrófavédelem

Mint ismert, a Mátrai Erőmű Magyarország egyetlen szénerőműve, amely működik is. Az Orbán-kormány 2019 végén jelentette be, hogy megvásárolja a létesítményt az állami tulajdonú MVM-en keresztül Mészáros Lőrinc érdekeltségéből, mintegy 44 milliárd forintért. Az erőmű üzemeltetésére 2029. március 12-ig kapott engedélyt a Heves Vármegyei Kormányhivataltól, annak ellenére, hogy a Greenpeace idén tavasszal többször is tiltakozott a szerintük klímagyilkos létesítmény működése ellen.

A tűzoltók eloltották a lángokat

FRISSÍTÉS:

A gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett az izzó, parázsló részeket is eloltották Visonta ipari külterületén, ahol az üzemben az egyik blokk három szintjén volt tűz. A hivatásos egységek kiérkezése előtt a létesítményi tűzoltók oltották a tüzet, illetve a beépített oltórendszer szüntette meg a lánggal égést – közölte a katasztrófavédelem szerda reggel.

(Kiemelt kép: mtvsz.hu)

Valódi Hírek