Itt a vége! Megszűnik a Packeta csomagküldő

Megszűnik a Packeta, miután egyesült a Foxpost csomagküldő szolgáltatással.

A Foxpost és a cseh Packeta egyesülésének eredményeként Magyarország legnagyobb csomagátvételi hálózata jött létre nyáron. Az egyesülést követően még kérdéses volt, melyik márkanév alatt folytatják tevékenységüket. A végső döntés szerint a Foxpost nevet viszi tovább a vállalat, mivel a magyar piacon ez a márkanév ismertebb és kedveltebb.

Packeta helyett Foxpost

Az új tulajdonosok úgy döntöttek, hogy a Foxpost nevet használják tovább. A Packeta nevet pedig fokozatosan kivezetik. A Packeta automatahálózat arculatát is átalakítják, hogy illeszkedjen a Foxpost arculatához.

Nagyon leegyszerűsítve az történt, hogy a cseh Packeta felvásárolta a magyar Foxpostot, a magyar Foxpost pedig ezúttal a cseh Packetát fogja. Az egyesült hálózat révén a Foxpost Magyarország piacvezető szereplőjévé válik a csomagátvételi szolgáltatások terén.

Megszűnik a Packeta, vagy csak átalakul?

A két vállalat, a Foxpost Zrt. és a Packeta Hungary Kft., jelenleg is összehangolja működését, de jelentősebb változások az operációban ebben az évben már nem várhatók. Bengyel Ádám, a Foxpost társalapítója marad a vezérigazgatói tisztségben, és az integráció után is számítanak minden packetás és foxpostos munkatársra.

Az egyesüléssel a Foxpost lesz az ország legnagyobb csomagátvételi hálózata. Év végéig – a házhozszállítás mellett – már közel 3100 csomagautomata és 1700 csomagátvételi pont fog tartozni hozzájuk, megelőzve ezzel a GLS-t, az Easyboxot vagy az MPL-t is.

Most, a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete előtt különösen fontos a felhasználóknak az, hogy stabilan működjenek a csomagküldő szolgáltatások. Emlékezetes, hogy tavasszal a Foxpost rendszerét terhelte le a Vinted online ruhapiac egyik akciója.
Ezt követően pedig a Packeta is összeomlott, főként a Temu és a Vinted miatt. Mindegyik eset nagy port kavart a felhasználók körében, heteket késnek a csomagok, a Packeta új raktárhelyiséggel és alvállalkozókkal próbálja menteni a helyzetet.

(forbes.hu nyomán)