Itt a vége: Megszűnik az egyik magyar parlamenti párt frakciója

14 év után vége megszűnik az LMP parlamenti frakciója Csárdi Antal kilépése után.

Az LMP frakciója biztosan megszűnik Csárdi Antal kilépése után

Beszámoltunk róla, hogy a kiszivárgott értesülések szerint Csárdi Antal kilépett az LMP-ből, illetve várhatóan annak parlamenti frakciójából is távozik. A hírt az érintett csütörtökön még nem kommentálta, vasárnap azonban közösségi oldalán ő maga erősítette meg a hírt a párt egyetlen egyéni választókerületben győztes országgyűlési képviselője.

Az LMP távozó politikusa arról írt: számára elfogadhatatlan, hogy a pártja a Fidesz által is támogatott Vitézy Dávid mögé állt be a választáson. Bár bizonyítékot nem tudott bemutatni, arra hivatkozott, hogy pártja Rogán Antallal egyeztetett Vitézy támogatásáról.

Csárdi megjegyezte: elindította a parlamenti frakcióból történő kilépés folyamatát. Ez azonban azt is jelenti, hogy az LMP országgyűlési közössége

az előírt 5 fő alá csökken, így megszűnik a párt frakciója.

Felelősen azonban csak úgy tudja elhagyni a párt frakcióját, ha biztosítva látja a képviselők munkáját segítő (volt) kollégái megélhetését – közölte Csárdi.

Csárdi Antal írását >>ITT<< tudod megnézni.

Nem Csárdi Antal az első, aki az LMP-ből való távozás mellett döntött

Érdekesség, hogy Keresztes László Lóránt néhány héttel ezelőtt hasonló okokból lépett ki a pártból. Ő ugyan a frakciónak továbbra is része maradt, hogy továbbra is betölthesse az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöki tisztségét. Csárdi távozásával azonban Keresztes ezen tisztsége is biztosan megszűnik.

Valódi Hírek