Őrizetbe vették a világ legtalálékonyabb drogkereskedőjét: Erre még a rendőrök sem számítottak (+fotó)

A kreativitás nem mentség.

Drónokkal szállította a kábítószert egy kaliforniai férfi

Őrizetbe vettek egy kaliforniai férfit, miután felmerült a gyanú, hogy drónokkal szállított drogokat a vevőinek. Sajnálatos módon a leleményes drogkereskedő nem csak füvet reptetett, hanem a morfiumnál is nagyságrendekkel erősebb fentanil nevű ópiátszármazékot is.

Ennek következtében pedig

az egyik ügyfele meghalt túladagolásban.

A modern technika vívmányait gátlástalanul kihasználó elkövető, a 34 éves Christopher Patrick Laney ellen több vádat is emeltek letartóztatása után, beleértve a halált okozó fentanil terjesztését, négyrendbeli, engedély nélküli repülő gépjármű használatát kábítószer-kereskedelmi célokra, valamint metamfetamin terjesztési szándékkal történő birtoklását – mondta Martin Estrada, Kalifornia központi körzetének ügyésze.

Laney állítólag 2022 decembere és 2023 januárja között egy nem regisztrált drónnal fentanilt és más kábítószert szállított otthonából egy közeli templom parkolójába, ahol az ájtatos látogatók között elvegyülve egy másik terjesztő vette át a szállítmányokat és vitte ki azokat egyenesen a várakozó ügyfeleknek.

Forrás: theguardian.com

Mivel a drón videót is rögzített útjairól, bizonyítást nyert, hogy Laney nem csupán egyszer, de minimum négyszer élt a kábítószerek légi szállításnak meglehetősen inventív módszerével.

(apnews.com/Nyugati Fény)

Valódi Hírek