Ettől sok minden megváltozhat: Meglepő felfedezést tett a NASA a Jupiter holdján

A NASA közlése szerint a Jupiter holdján számítanak életre alkalmas körülményekre.

Űrszondát küldtek a Jupiter holdjára, az Európára

A szonda hétfő reggel indult el, hogy feltérképezze a Jupiter holdján található hatalmas óceán mélyét. Ebben ugyanis arra számítanak, hogy olyasmit találnak, ami bizonyítja, hogy

a hold alkalmas lehet arra, hogy életnek adjon helyet.

Az űrhajónak öt és fél év fog kelleni ahhoz, hogy elérje a Jupitert, amely egy óriási gázbolygó. Ezután fogja megközelíteni az Európát, ám az sem lesz egyszerű, mert számos alkalommal kell a sugárterhelt környezetben megközelítenie a pályáját.

A kutatók is megerősítették a NASA híreit

A tudósok szinte biztosak abban, hogy mély, a teljes bolygó területét lefedő óceán található az Európa jeges kérge alatt. És ahol víz van, ott lehet élet is, így a ez a hold az egyik legígéretesebb hely az élet jelei utáni vadászatra.

Maga az Europa Clipper nevű űrhajó nem lesz képes arra, hogy életre utaló jeleket értelmezzen, ugyanis erre nincsenek megfelelő eszközök rajta, viszont az élethez szükséges „összetevőket”, mint például a szerves vegyületeket, fel tudja ismerni.

A Clippert a Elon Musk cége, a SpaceX indította útjára; az űrhajó pedig 3 milliárd kilométer hosszú utat fog megtenni. Az űrhajót Musk Musk Falcon Heavy rakétája indította el a floridai Kennedy Űrközpontból.

A SpaceX ezzel hatalmas sikert ünnepelhetett, ugyanis először sikerült rakétát sikeresen visszahívni az űrközpontba: ezzel a módszerrel hatalmas költségeket lehet megspórolni az űrkutatásban a jövőben.

„Kérem, köszönjenek el a Clippertől az Európára vezető úton”

– kérte a nézőket Pranay Mishra, a NASA Jet Propulsion Laboratory repülési igazgatója Dél-Kaliforniából.

(apnews.com nyomán)

Valódi Hírek