Bekövetkezett, amire kevesen számítottak: Péniszinfót tartott Gulyás Gergely (+videó)

A férfi nemi szervekről tartott előadást Gulyás Gergely a kormányinfó során.

Megírtuk, hogy ezúttal csütörtök vagy szerda helyett kedden tartják a rendkívüli kormányinfót Gulyás Gergelyék. A váratlan időpontot feltehetően az indokolhatja, hogy Orbán Viktort berendelték Brüsszelbe.

Az új nemzeti konzultációról

Mint ismert, a kormány új nemzeti konzultációt indít. Gulyás miniszter bejelentette, a frakciók kérésére a kormány arról döntött, hogy a gazdaságpolitika legfontosabb pilléreiről indítják el az új „konzultációt”.

Azt mondta, a kormány „lehetőséget biztosít” két választás között is a választópolgároknak, hogy véleményt alkossanak a gazdaságpolitikáról. Szerinte ez azért is szükséges, mert a világgazdaság gyökeresen megváltozott, ehhez pedig Magyarországnak is alkalmazkodnia kell. A miniszter szavai szerint „új eszközökre van szükség ahhoz, hogy a jövőben is sikeresek legyünk”.

„Ennek alapja a munkaalapú gazdaság”

– rögzítette Gulyás, közölve: ebben „kifejezetten jól áll Magyarország, mintegy 4 millió 750 ezer fő dolgozik hazánkban”.

Persze, arra nem tért ki, hogy

ebbe beleszámítanak a közmunkások, illetve a vendégmunkások is,

utóbbiaknak pedig vajmi kevés közük van hazánkhoz.

Gulyás szerint Ausztria és Németország gazdasága is bajban van

„A növekedésre kell koncentrálni, ebben az európai környezet a legkevésbé kedvezőek közé tartozik, Németországban ez lesz a második év, hogy recesszió lesz, Ausztriában a világháború utáni évek óta nem volt hasonló csökkenés a gazdaságban.

Ezért úgy gondoljuk, hogy a növekedés alapfeltétele az, hogy törekedjünk gazdasági semlegességre, ne kövessük a brüsszeli diktátumokat, amik Európát arról akarják meggyőzni, hogy üzletelni csak ideológiai alapon lehetséges”

– magyarázta Gulyás.

50 százalékkal nőnek a gyermekek után járó szja-kedvezmények?

A miniszter tudatta, a kormányzat elfogadott egy gazdaságpolitikai akciótervet is, amely azt a célt szolgálja, hogy a következő években a gazdasági növekedés 3 és 6 százalék között legyen. Megjegyezzük, a szakértők ezzel kapcsolatban jelezték,

a kormány vállalása a lehetetlen kategóriájába tartozik.

Az is cél – folytatta Gulyás –, hogy a konjunktúra (gazdasági fellendülés – a szerk.) a társadalom legszélesebb rétegeit érintse, különösen a magyar családok és a magyar kis- és középvállalkozások részesüljenek belőle.

A kormány gazdasági programja három pilléren nyugszik, amelyek:

  • a vásárlóerő növelése,
  • a megfizethető lakhatás biztosítása,
  • valamint a Demján Sándor gazdasági program indítása – ismertette a három pillért, amely 21 intézkedést foglal magában.

A vásárlóerő növeléséről elmondta: arra „törekednek”, hogy hosszú távú hároméves bérmegállapodást kössenek a szakszervezetekkel. Azt mondta, a minimálbér, valamint a garantált bérminimum emelésére úgy kerülhet sor, hogy elindítanak egy munkáshitel-programot, a gyermekek után járó szja-kedvezményt megduplázzák, amely jövő év július 1-től 50 százalékkal nőhet.

Jön a kamatplafon

Közölte: a lakáshitelekre 5 százalékos kamatplafont vezetnek be. Elmondta, vizsgálják az Airbnb-vel kapcsolatos szabályozást is és a lakásbérleti szerződések konstrukcióját, azonban egyelőre még nem született döntés ezekről.

Bejelentette, hogy kollégiumokat építenek majd azon városokban, ahol a fiatalokat érintik a lakhatási problémák. Ezen túl vidéki otthonfelújítási programot is indítanak, a Széchenyi-kártyára érkező összegek 50 százalékát lakásfelújításra lehet majd felhasználni.

Tudatta, hogy a munkáltató által adható lakástámogatásra is adókedvezményt adnak, az új lakóingatlanok 5 százalékos adókulcsát 2026 végéig fenntartják, továbbá 5 százalékos kamatplafont vezetnek be a lakáshitelekre.

Péniszinfó lett a Gulyás Gergely-féle kormányinfó vége

A miniszter a Telextől kapott „színvonalas” kérdést arra vonatkozóan, hogy vajon előfordult-e már vele, hogy nyilvánosan kellett megigazítania a péniszét?

Gulyás elmondta, ilyen kérdésekkel ő nem foglalkozik, ez rá nem tartozik. Azt is mondta, hogy ez egy kormányinfó, úgyhogy azt kérte mindenkitől, hogy

„tartsanak meg egy színvonalat”.

A feltett kérdéssel TV2 „riportjára” utaltak, amelyben részletesen mutatták be Magyar Péter péniszét. Gulyás hozzátette, színvonal nélkülinek tartja ezeket a tudósításokat, de – jelentette ki – „a műsorkészítésbe a kormánynak nincs beleszólása”.

„Ha a TV2 meghív, akkor elmegyek és válaszolok, de ettől még szerkesztési elvekbe, híradó tartalmába eddig sem szóltam bele, nem is tudok, és

nem is kívánok beleszólni”

– mesélte a miniszter.

Vitályos Eszter kormányszóvivő ekkor türelmét elvesztve rászólt az újságíróra, hogy ezek nem kormányzati ügyek.

„Az nem rombolja a közízlést, nem páros lábbal rombolja, amit értéknek tartunk? Ugyanebbe a kategóriákba tartoznak a valóságshow-k. Ezeket én nem szeretem”

– fűzte még hozzá Gulyás a péniszkérdéssel kapcsolatban.

Orbán Viktor távozásáról

Az Európai Néppárt távozásra szólította fel Orbán Viktort. A kormány hivatalos válasza erről az, hogy „a választópolgárok döntöttek”. Az Európai Néppárt jelezte, Magyarországon más kormányt látnának szívesen, a magyarok viszont másként gondolják – mondta Gulyás.

„Azért szép a demokrácia, hogy ne Brüsszelből, ne Washingtonból, ne Moszkvából döntsenek arról, hogy ki vezesse az országot.

Köszönjük a Néppárt javaslatát, de mint illetéktelent, utasítjuk vissza”

– mondta.

Videó:

(Magyarország Kormánya/Facebook)

Valódi Hírek