Most érkezett: Ez a bejelentés porrá zúzhatja Orbán legnagyobb álmát

Ugrott a 2036-os magyar olimpia?

Barcelona készen áll a 2036-os olimpiai játékok megrendezésére és célja, hogy megismételje az 1992-es, mérföldkőnek számító eseményt – jelentette be a katalán főváros sporttanácsa.

A szándékról katalán lapok adtak hírt, idézve David Escudé vezető sporttanácsnok szavait, aki szerint a 32 évvel ezelőtti olimpia fordulópontot jelentett a város életében – írja az MTI.

„1992-ben közel 15 milliárd eurós befektetéssel Barcelona már bizonyította, hogy képes az olimpiai játékok megrendezésére. A városra gyakorolt gazdasági és társadalmi hatás jelentős volt, és megismétlődhet, sőt még fokozódhat is, ha a város 2036-ban vagy a későbbiekben ismét olimpiának adna otthont”

– jelentette ki Escudé, aki szerint a rendezéssel Barcelona nemcsak nemzetközi ismertségét emelte, hanem átalakította a várost mind a sport, mind a városfejlesztés terén, megfiatalítva a katalán főváros és környéke területeit.

A 2036-os pályázást illetően magán Spanyolországon belül is akad versenytársa Barcelonának: jelesül a főváros, Madrid már ugyancsak jelezte érdeklődését. Amellett kinyilvánította rendezési szándékát többek között Lengyelország, India, a chilei főváros, továbbá Isztambul, aztán Nusantara, Indonézia új fővárosa és Doha, Katar fővárosa.

A lehetséges pályázók sorában ott van Budapest is.

Valódi Hírek