Figyelmeztetést adtak ki: Komoly fordulat jön az időjárásban

Fordulat jön az időjárásban a HungaroMet szerint: egy átvonuló hidegfront miatt figyelmeztetés lépett érvénybe.

Szerdán egy gyenge hidegfront halad át Magyarország felett, amely nyugatról kelet felé vonul. Ennek következtében eleinte felhős égboltra és gyengülő esőzónára lehet számítani – derült ki a HungaroMet szerdai tájékoztatójából.

A keleti régióban is beborul az ég. Azonban délelőttől kezdve délnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és egyre több napsütésre számíthatunk, különösen a Dél-Dunántúlon. Itt ugyanakkor gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből záporok alakulhatnak ki. Néhol akár mennydörgés is lehet.

Fordulat jön az időjárásban – erős szélre kell számítani

A déli, délnyugati szél több helyen megerősödik, ami időnként élénk lökéseket okozhat. A nappali hőmérséklet jellemzően 19 és 25 fok között alakul. Egyes területeken kissé hűvösebb lehet. Keleten a maximum hőmérséklet a front érkezése előtt éri el a csúcspontot. Késő este 13 és 18 fok közötti hőmérséklet várható.

pocsolyában játszó gyerek

Figyelmeztetést adtak ki

A HungaroMet közölte: az ország jelentős részén kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, azonban a déli, délnyugati megyékben egy-egy zivatar nem kizárt.

Hétvégi időjárás:

A meteorológiai szolgálat korábban azt közölte: szombaton hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű és többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 5-12 fokról 15-21 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Majd a nap második felétől felszakadozik, csökken a felhőzet. Elszórtan előfordulhat eső, záporeső. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti, déli, majd az északnyugatira forduló szelet. A minimum-hőmérséklet 5-12, a csúcsérték 15-22 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb.

Valódi Hírek