Videó: Dobrev Klára úgy kiosztotta Orbánt az EP-ben, hogy csak pislogni tudott a miniszterelnök

Feszült vita folyik az Európai Parlamentben.

Dobrev Klára szerint kínos volt Orbán Viktort hallgatni az Európai Parlamentben

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője az Európai Parlamentben elmondott beszéde elején hangsúlyozta: rendkívül kínos volt Orbán Viktort hallgatni. Hozzátette, az európai politikát és az Európai Parlamentet a magyar soros elnökség programja nem érdekli.

Mint mondta, Orbán programja tele van közhelyekkel, a miniszterelnök által elmondottakat pedig teljességgel értéktelennek tekintik, mivel ugyanezeket a hazugságokat ismételgeti Magyarországon is.

Orbán messzire került a valóságtól

Mint rámutatott, azt látja, hogy Orbán Viktor az utóbbi évek során folyamatosan távolodik el a valóságtól. Képzelt és általa kreált ellenségekkel küzd, miközben a valódi barátait és szövetségeseit elmarja magától. Dobrev szerint a legsúlyosabb probléma az, hogy „elmarja őket a hazájától, elmarja őket Magyarországtól”.

„És miközben hadakozik a képzelt ellenségeivel, aközben ezekben az Orbán-beszédekben van egyvalami, ami az elmúlt években visszatérően hiányzik:

az emberek! A hétköznapi emberek problémája”

– jelezte, hozzátéve, ez egész egyszerűen nem érdekli a magyar miniszterelnököt. Nem érdeklik a betegek, a kórházak, a nyugdíjasok, a csecsemők. Egész egyszerűen ezekkel Orbán Viktor nem foglalkozik – húzta alá.

Súlyos kritikát kapott Orbán a DK EP-képviselőjétől

Elmondta, Európa egyik mintaállamából az Orbán-kormány Európa legszegényebb országává tette Magyarországot.

„Maga rosszul kormányoz!”

– jelentette ki Dobrev Klára Orbán Viktor felé fordulva.

Orbán Viktor elárulta Magyarországot

Mint mondta, felmerül a kérdés, hogy akkor a magyar kormányfő mivel foglalkozik, ha nem az országa kormányzásával. Ugyanis – hívta fel a figyelmet – néhány dolog mégis akad, amelyekkel Orbán elég intenzíven foglalkozik. Ez pedig az, hogy

„hogyan tudja elárulni Magyarországot és az európai értékeket”.

Hozzátette: Orbán elárulta Magyarországot az oroszoknak, miközben az EU-ban Ukrajna megsegítését vétózza. Magyarországot orosz ügynökök tömege szállta meg a kémbankon keresztül – közölte.

„Miniszterelnök úr, mondja már el, mivel zsarolják ön az oroszok?!”

– kérdezte Orbántól Dobrev Klára.

Videó:

(Dobrev Klára/Facebook)

Kapcsolódó:

Elszabadította az európai poklot Orbán a beszédével: Ennek meglesz a következménye

Valódi Hírek