Megrázó baleset: Lezuhant egy vitorlázórepülő Dunakeszinél

A pilótát kórházba szállították.

Lezuhant egy kisrepülőgép Dunakeszinél

Egy kisrepülő lezuhant Dunakeszin a Gizella utcánál. A dunakeszipost.hu közlése szerint a gép a Dunakszi Repülőtérről szállt fel, amikor pilótája hibát észlelt. Az információk szerint vissza akart fordulni, de ehhez már nem volt megfelelő sebessége. Úgy tudni, a pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett.

A pilótát kórházba szállították

A kisrepülő a szennyvíztelep udvarán ért földet, nem épületre zuhant. A gépen tartózkodó egyetlen ember a pilóta volt, aki a saját lábán szállt ki a roncsból. A helyszínre érkező mentősök ezután a pilótát kórházba szállították.

A beszámolók szerint a lezuhant vitorlázórepülő roncsa még a telephelyen lévő konténer tetején és az átszakadt kerítésen hever.

Mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre

A rendőrség közlése szerint a balesetben csak egy ember sérült meg, az eset a körülményeit vizsgálják. Az MTI azt írta, a tűzoltók a megsérült 40 literes üzemanyagtartályból felfogták a kifolyó üzemanyagot.

A hvg.hu érdeklődésére az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szolgálata azt közölte, hogy a helyszínre több mentőegységet és mentőhelikoptert is riasztottak. A mentők végül egy 60 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak földi úton kórházba – írták.

(Címlapkép: illusztráció / police.hu)

Valódi Hírek