Irán Izrael eltörlésével fenyeget: Ebből nagyon véres háború lehet

„Izraelnek már nincs sok hátra” – fenyegetett Ali Hamenei Ajatollah.

Nő a feszültség Izrael és Irán között a keddi iráni rakétatámadás után, amely Izrael libanoni katonai akciójára volt a válasz.

Joe Biden az Egyesült Államok elnöke azt mondta, nem hiszi, hogy teljes körű háborúra kerül sor, de többet kéne tenni a vérengzés elkerülése érdekében. Az Európai Unió 21 napos tűzszünetre szólított fel, miközben Biden arról tárgyal Izraelben, hogy az iráni csapásra válaszképpen Irán olajipari létesítményeit támadják majd.

Ma Ali Hamenei Ajatollah, Irán legfelső vezetője „teljes mértékben legitimnek” nevezte az Izrael ellen végrehajtott rakétatámadást. A vezető pénteken azt is mondta, hogy

Izraelnek „már nincs sok hátra”.

Emelett felszólította a libanoni és palesztin katonákat: ne hátráljanak meg a vérontás miatt. Valamint kifejtette azt is, hogy szerinte az izraeli hadsereg nem igazán tud nekik ártani.

Ezt nem kommentálta az izraeli hadsereg, viszont bejelentették, hogy tegnap Bejrútban likvidálták a Hezbollah kommunikációs vezetőjét is.

Imran Riza, az ENSZ humanitárius koordinátora viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a „valóban katasztrofális” libanoni helyzet a civileket sújtja a leginkább.

Türtént mindez azután, hogy Israel Katz izraeli külügyminiszter szerda este

„nemkívánatos személynek” nevezte António Guterres ENSZ-főtitkárt,

amiért nem szólalt fel elég keményen Irán keddi légicsapásai ellen. Guterres mellett kiálltak a kollegái az ENSZ-ben, felhívva a figyelmet arra, hogy a szervezet nem ismer el olyan fogalmakat, hogy „nemkívánatos személy”.

(Kiemelt képünkön Ali Hamenei Ajatollah látható)

(reuters.com)

Valódi Hírek