Nagy Imre unokája tiltakozik ellene, hogy Magyar Péter kisajátítsa az 56-os zászlót

Jánosi Katalin szerint jogilag is tilos a lyukas zászló kisajátítása.

A NER elmúlt másfél évtizedének egyik haszonélvezője, aki újabban az ellenzék befolyásolható részét szédíti, Magyar Péter tegnap bejelentette, hogy tagság és program nélküli szervezete, a Tisza Párt mostantól az 1956-os lyukas zászlót fogja pártszimbólumként használni.

A celeb-politikus ezzel legnagyobb példaképe, Orbán Viktor egyik két évtizeddel botrányos húzását koppintotta le: mint emlékezetes, Orbán a 2002-es választási kampányban a kokárdát jelölte ki a Fidesz szimbólumává. Magyar most az 56-os zászlóból csinálja pártjelvényt.

Magyar Péter lépése ellen a közösségi oldalán tiltakozik Nagy Imre mártírhalált halt miniszterelnök unokája, Jánosi Katalin.

Posztját változtatás nélkül idézzük:

Bár Magyar Péter jogásznak vallja magát (Brüsszelben a magyar jogállami helyzetet tárgyaló Sargentini jelentés ellehetetlenítésén dolgozott az Orbán kormány dicsőségére), mégis bakot lőtt mai újabb ötletével – ugyanis a lyukas zászló ú.n. történelmi zászlónk, jogilag kiemelt, védett helyzetben van, „A történelmi zászlósor nemzeti ünnepek állami rendezvényein, illetve kiemelkedő katonai rendezvényen katonai tiszteletadással vonultatható fel”.

Nem lehetséges pártjelvénnyé degradálása. Magyar Péter ma reggel arra ébredt, hogy „ez kell nekem!”, a Tiszáé lesz a lyukas zászló, s már magáévá is tette – állítva, nem sajátítja ki, miközben pontosan azt teszi.

Remélem, most véletlenül a közjogi intézményeink működni fognak, s a pártelnököt intik a jog, a törvények betartására. Érzelmileg lenne még mit hozzászólnom – de ez a poszt maradjon a hűvös logikáé, a mindenkire érvényes törvények szelleméé.

Még Magyar Péternek sem szabad, amit nem szabad. Kiváncsi vagyok, ez tényleg így van-e fideszmagyarországon? Vagy Magyar úr a törvényeink felett áll, akárcsak Orbán+fidesz?


.

Valódi Hírek