Meghalt Kris Kristofferson

Nyugodjon békében!

Meghalt Kris Kristofferson amerikai színész, énekes

88 éves korában

meghalt Kris Kristofferson, világhírű amerikai színész, énekes

tudatta családja az amerikai sajtóval.

A színész halálával kapcsolatban csupán annyit közöltek, az énekes „békésen távozott, családja körében”.

Kris Kristofferson az 1970-es évek elején lett ismert a zeneiparba, leginkább dalszerzőként. Olyan előadóknak is írt dalokat, mint Johnny Cash, Ray Price vagy Janis Joplin. Kristofferson saját számait is megjelentette, majd önálló albumot is készített, amely 1970-ben jelent meg.

A zenei pályán túl sikeres színészi karriert futott be, egyik legnagyobb szerepét Barbra Streisand mellett játszotta, a Csillag születik című filmben, 1976-ban. Kristofferson alakította John Norman Howardot, a lecsúszott rocksztárt, aki segít Streisand karrierjét. A filmből feldolgozást is készítettek Lady Gaga főszereplésével.

Kristofferson belépett a hadseregbe, és századosi rendfokozatot szerzett. Az alabamai támaszponton kapott kiképzést, helikopterpilóta lett. Az 1960-as évek elején Nyugat-Németországban állomásozott, ahonnan visszatérve az Egyesült Államokba megalapította első zenekarát.

1965-ben éppen akkor lépett ki a seregből, hogy dalszövegeket írhasson, amikor a West Point Akadémia irodalomprofesszori állást ajánlott neki.

„Köszönjük, hogy ennyi éven át szerettétek őt, és ha megláttok egy szivárványt, tudjátok, hogy mindannyiunkra mosolyog”

– írta közleményében a család.

(bbc.com / Mint Földön a csillag/Facebook nyomán)