Mi történt? Orbán Viktor azonnali hatállyal kivágott egy államtitkárt

Orbán nem indokolta meg döntését.

Orbán menesztetett egy államtitkárt

Orbán Viktor csütörtökönNagy István agrárminiszter javaslatára –

azonnali hatállyal felmentette Papp Zsolt Györgyöt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárát.

Az erről szóló döntés a Magyar Közlönyben jelent meg, ahol egyúttal arról is tájékoztattak, hogy péntektől Szigeti Szabolcs veszi át a pozíciót. A döntést ezúttal sem indokolták.

Papp Zsolt György 2022 óta a közös agrárpolitika végrehajtásáért és vidékfejlesztési programokért volt felelős. Ezt megelőzően a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályát vezette.

Szeptember közepén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tisztújító közgyűlése elnökké választotta, miután elődje, Győrffy Balázs augusztusban lemondott. Mint ismert, Győrffy távozását az indokolta, hogy ittas állapotban megvert egy nőt, emiatt súlyos testi sértés és garázdaság gyanújával eljárást indított ellene a Központi Nyomozó Főügyészség.

Szigeti Szabolcs, aki most átveszi Papp Zsolt György helyét, szintén agrármérnöki végzettséggel rendelkezik. A dehir.hu szerint eddig az MBH Consulting Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágát vezette, emellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar vármegyei szervezetének mezőgazdaságért felelős alelnöke volt.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek