Bajba kerülhet Lázár: Újból kisiklott egy tehervonat több kocsija Soroksárnál

A szerencsének köszönhetően senki sem sérült meg.

Újból kisiklott egy tehervonat

Tehervonat ütközött egy, a vasúti pályára befordult munkagéppel az átépítés alatt álló Ferencváros–Soroksár vonalszakaszon, a Soroksári út és a Soroksár állomás között kedd délután,

a tehervonat több kocsija kisiklott

– közölte a MÁV az MTI megkeresésére.

Ismét csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia

Tájékoztatásuk szerint személyi sérülés nem történt. A magánvasúti tehervonat nem szállított veszélyes anyagot. Az érintett szakaszon személyszállító vonatok nem, csak tehervonatok közlekednek.

Az ügyben

hatósági vizsgálat indult

– tudatták.

A MÁV azt közölte, hogy a szerelvény kisiklását kizárólag az ütközés okozta, pályahiba nem állt fenn, az esetnek tehát nincs köze a Keleti pályaudvarnál augusztus végén történt balesethez – magyarázták. Személyi sérülés nem történt – tették hozzá.

A múlt héten is kisiklott egy vonat

Múlt hét szerdán számoltunk be arról, hogy a MÁV megpróbálta eltitkolni, hogy Nagykanizsán is eltört egy csavar a váltóban, Lázár János illetékes miniszter pedig még csak meg sem szólalt az ügyben.

Szeptember 14-én, ezúttal Nagykanizsán tört el egy csavar egy ugyanolyan típusú váltóban,

amely az eddig siklásos baleseteket is okozta

– hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

Bejegyzésükben megdöbbenésüknek adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy a MÁV el akarta hallgatni az esetet, csupán azt követően reagáltak az ügyben egy rövid közleményben, miután a Telex firtatta a történteket. Jelezték, az eset akár büntetőjogi következményeket is vonhat maga után, valamint hangsúlyozták:

a MÁV által hozott „intézkedések” bizonyítottan elégtelenek.

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek