Gyurcsány: Van olyan budapesti ügy, amiben igaza van a Tiszának? Rögtön elmondom!

Gyurcsány Ferenc tisztázta az álláspontját a Tisza budapesti politikájával kapcsolatban.

Gyurcsány: A Tisza Párt jogtalanul akar kirugdalni mindenkit a fővárosból!

Tiszta vizet öntött a pohárba Gyurcsány Ferenc a DK álláspontjáról, mit gondol a közössége a Tisza Párt budapesti politikájáról. A baloldali párt elnöke megosztotta, mi az, amiben helyesnek, és mi az, amiben nem véli annak a legnagyobb ellenzéki párt álláspontját.

Gyurcsány egyértelműsítette: nincs joga senkinek ahhoz, hogy emberek életével szórakozzon. Nincs senkinek erkölcsi felhatalmazása ahhoz, hogy magyarázat nélkül „kirugdaljon mindenkit” Budapestről. Ezt az elképzelést a DK elnöke disznóságnak tartja.

Az ellenzéki politikus elmondta: azzal, hogy Karácsony Gergelyt szűk többséggel újraválasztották, a választók azt mondták, inkább rendben mennek a dolgok Budapesten. Ezért nem érti, miért van szükség Karácsony Gergely bizalmi embereinek kirugdalására.

Gyurcsány szerint érthetetlen a Tisza felelőtlen álláspontja

Kiss Ambrust a védelmébe vette, megjegyezve, hogy fegyelmezett, a költségvetést értő politikusként tevékenykedik. Az ő elbocsátását a párt elnöke érthetetlennek tartja. Az, hogy a főváros – miközben a kormány meg akarta fojtani – még mindig működik, az többek között az ő érdeme – hangsúlyozta a volt miniszterelnök.

Azt is megjegyezte a DK elnöke: csak azért kirúgni valakit, mert Karácsony helyetteseként dolgozott az elmúlt 5 évben, disznóság. Aki így viselkedik tisztességes emberekkel, az így fog viselkedni az országgal is – jegyezte meg.

A Tisza által a Fővárosi Közgyűlésbe jelölt emberekről nem tudja megmondani, mitől jobbak, mint az ellenzéki polgármesterek bármelyike. Azért, mert egy új párt jött, és eldöntötte, hogy le kell söpörni mindenkit, aki jelenleg a páston van, nem elfogadható – jegyezte meg Gyurcsány.

Ha úgy dönt az ellenzék vezető ereje, hogy mindenkinek „ki kell törni a nyakát”, akkor az nem városvezetés lesz, hanem olyan gladiátorküzdelem, amiben a bennünket nézők mindig letartott hüvelykujjal mutatják, mikor kell a vezetőket megöni – hangsúlyozta.

A DK elnöke hangsúlyozta: nem lehet senkit csupán a párttagkönyve alapján megítélni

Gyurcsány felidézte: amikor először miniszter lett, nem nézegette, hogy ki dolgozott a minisztériumban a Fidesz-éra alatt, függetlenül attól, hogy a pártot az ellenfelének tekintette. Nem szabad az alapján megítélni valaki teljesítményét, hogy milyen párttagkönyv van a zsebében, azonban ezt nem mindenki gondolja így – fűzte hozzá a DK elnöke.

Ha valakinek kevés képviselője van jelen a közgyűlésben, akkor nyilván nem mennek át önállóan a testületen a javaslatai, hiszen ahhoz sok szövetségest kell találni. Ha azonban valakinek sok képviselője van, ott már más feladata van egy pártnak: meg kell szerveznie a többséget vagy az ellenzéket – emelte ki Gyurcsány.

Egy nagy frakciónak nem szabad semlegesnek maradnia, hanem részt kell vállalnia a város vezetésében. Ha nem tesz így, az szerintem becsapja a választóit – jegyezte meg. Kibicként nem tud senki felelősséget vállalni, és nem szabad csak zsűrizni – hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc: Több felelősségvállalást a Tisza Párttól!

A DK három képviselővel nem jelöl főpolgármester-helyettest és cégvezetőt, ez teljesen természetes. Abban viszont semmiképpen nem vesz részt a baloldali párt, hogy ráerőltessen egy kényszerházasságot Karácsonyra a volt fideszes ellenfelével, Vitézyvel. Arra rá fog menni a város – egyértelműsítette Gyurcsány.

Ha teret adnának Vitézy jelölésének, azzal biztosítanák az állandó súlyos vitákat a fővárosban. De a fő gond az, hogy Vitézyvel a Fideszt engednék be a fővárosi vezetésbe – közölte Gyurcsány.

Karácsonnyal szemben is megjegyzett egy kritikát a DK elnöke: elfogadhatatlannak tarjta, hogy kiegyezzen a Fidesszel az olimpiáról a város támogatásáért cserébe. Ez ellentétes ugyanis a budapestiek érdekével. Budapestnek több felelősségre és figyelemre van szüksége – mondta.

Végül kommentben megjegyezte azt is, szerinte mi az, amiben helyes a Tisza álláspontja:

Hát szerintem abban, hogy elnökük nem ül be a fővárosi közgyűlésbe. Szerintem ez helyes. Nem ez a dolga az elnöknek. Nem is kell ezt a döntést kritizálni. Mondom, szerintem.”

Videó:

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek