A DK bejelentette: 100 milliárd forintos gyermekvédelmi támogatás átcsoportosítását javasolják a Országgyűlésnek

A DK azonnali cselekvésre szólított fel a gyermekvédelem rendbetétele érdekében.

100 milliárd forintos támogatást sürget a DK a gyermekvédelem részére

Személyesen jelentkezett be a budapesti II. kerületi Cseppkő Gyermekotthon elől Gy. Németh Erzsébet. A DK országgyűlési képviselője arra volt kíváncsi: hány dolgozót érintett a megalázó gyermekvédelmi vizsgálat, amelyet az államtitkárság elrendelt a gyermekotthon dolgozóival szemben.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által összeállított vizsgálati kérdéssor rengeteg szakembert elriasztott az ország egyik legnívósabb gyermekvédelmi intézményéből. A képviselő számára nem derült ki, hány alkalmatlan, a gyermekekre veszélyt jelentő személyt sikerült kiszűrni a kormányzat által elrendelt vizsgálat révén.

Gy. Németh Erzsébet felhívta a figyelmet, hogy az intézményben dolgozók több mint 6%-a megtagadta a vizsgálatot. Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár szerint az, aki megtagadta a vizsgálatot, az „olyat akar elrejteni, amiből kiderülhet, hogy alkalmatlan az állami gondozásban lévő gyermekek nevelésére„.

Itt a DK javaslata:

A DK képviselője hangsúlyozta: a párt meggyőződése, hogy a gyermekvédelmet nem így kell rendbe tenni. Ennek érdekében 100 milliárd forint azonnali átcsoportosítására tesz javaslatot. Ebből 44 milliárd forintot a gyermekvédelmi ágazatban dolgozók bérrendezésére, 16 milliárd forintot pedig arra biztosítanának, hogy a gyermekvédelmi ágazatban minden gyermek jólétét biztosítani lehessen.

Gy. Németh Erzsébet hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy a szakterületért felelős államtitkárság így viszonyul a gyermekvédelemhez.

Nem az itt dolgozók vegzálására van szükség, hanem arra, hogy tisztességesen finanszírozzák ezt az ágazatot, és tegyenek meg mindent a gyermekek jólétéért!

– emelte ki a DK országgyűlési képviselője.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek