Gyurcsány Ferenc: Kibiceknek nincs helye a főváros vezetésében (+videó)

Ez Magyarország ügye is!

Az árvíz elapadtával egy újabb árhullámra, a budapesti politika nagy árhullámára készülünk – erről beszélt Gyurcsány Ferenc hétfő reggeli élő videójában.

„Az, hogy Budapestnek lesz-e erős, megbízható, kiszámítható, stabil vezetése, több mint egy városnak az ügye,

ez az országnak az ügye is”

– hívta fel a figyelmet a DK elnöke.

„A választás nem szépségverseny, nem valamilyen fajta nagymintás közvélemény-kutatás. A választás arról szól, hogy valakik azt vállalják, arra jelentkeznek, arra kérnek felhatalmazást, hogy vezetni akarják a várost.

A választás után azt mondani, hogy köszönöm szépen, én ebből nem kérek, szerintem nincsen rendben”

– emelte ki, hozzátéve: egy politikus vagy vezet egy várost, vagy kiszorul a város vezetéséből, más lehetőség nincs.

„Elindultam a választáson, de meggondoltam magamat, én nem akarok részt venni semmiből, majd amikor úgy tetszik, akkor megszavazom, amikor nem tetszik, akkor nem szavazom meg. Szerintem ez alávaló dolog. Kibiceknek nincs helye a város vezetésében. Vagy mellette, vagy ellene”

– fejtette ki Gyurcsány Ferenc. Hozzátette, hogy a DK a főpolgármester vezette listán indult, és ki is tart mellette annak ellenére is, hogy nem biztos, hogy lesznek stabil koalíciók.

A DK elnöke végül közölte: minden új politikai erő úgy kezd, hogy akik eddig voltak, azok mind alkalmatlanok, „megátalkodott kutyák”, talán még ő maga is így kezdte. Ugyanakkor nem szabad engedni, hogy becstelenség, rágalmazás áldozatai legyenek azok, akik már régóta benne vannak a politikában.

„Ha lehet tisztességesen szolgálni egy fővárost, egy várost, akkor mi azt tettük”

– jelentette ki, ígéretet téve, hogy a következő napokban több történetet is el fog mesélni arról, hogy hogyan vett részt a DK Budapest vezetésében.

Videó:

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek